Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Το TRX40 chipset δεν θα είναι συμβατό με τους Threadripper 1ης και 2ης γενιάς

    Η AMD αυτές τις μέρες μάλλον βάζει τις τελευταίες πινελιές στην 3η γενιά Threadripper που αναμένεται τον Νοέμβριο για την HEDT πλατφόρμα. Η νέα αυτή γενιά θα ξεκινάει με επεξεργαστές 24 πυρήνων και θα συνοδεύεται από το νέο TRX40 chipset. Τελικά φαίνεται να επαληθεύονται οι φήμες που ανέφεραν ότι δεν θα υπάρχει συμβατότητα προς τα πίσω με τους Threadripper 1ης και 2ης γενιάς. Ένα tweet από τον δημοσιογράφο τεχνολογικών θεμάτων ReHWolution επιβεβαιώνει την πληροφορία, με δεδομένα που απέκτησε από την ASRock, η οποία ετοιμάζει τις νέες μητρικές TRX40 Taichi και TRX40 Creator.

     

    Ο λόγος για έναν τέτοιον περιορισμό παραμένει άγνωστος. Οι EPYC "Rome" διατηρούν τον ίδιο αριθμό pins με τους EPYC "Naples" πρώτης γενιάς και τα νέα chips μπορούν να τοποθετηθούν σε παλαιότερους servers με ένα απλό bios update. Το TR4 socket είναι σχεδόν ίδιο με το SP3r2, απλώς δεν υποστηρίζονται τα 4 από τα 8 memory channels. Μένει να δούμε αν στις TRX40 μητρικές η AMD χρησιμοποιεί αυτά τα pins για κάτι άλλο, όπως π.χ. επιπρόσθετα PCIe lanes ή τα χρησιμοποιεί ως "ηλεκτρικά" pins. Περισσότερες πληροφορίες θα έχουμε μάλλον τον Νοέμβρη.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.