Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Twitter προσθέτει φιλοδωρήματα σε Bitcoin και προωθεί τα NFT

    Το Twitter ανακοίνωσε σήμερα ότι εξετάζει τον έλεγχο της ταυτότητας των NFT (nonfungible tokens) των χρηστών - ψηφιακών προϊόντων δηλαδή που το εύρος τους πιάνει από την απεικόνιση έργων τέχνης μέχρι και ψηφιακές φωτογραφίες πιθήκων. Ορισμένοι χρήστες προβάλλουν ήδη τα NFT στα προφίλ τους, αλλά δεν υπάρχει εύκολος τρόπος ελέγχου ταυτότητας εάν το άτομο που εμφανίζει μια εικόνα, όντως την κατέχει. "Υπάρχει αυτό το αυξανόμενο ενδιαφέρον μεταξύ των δημιουργών για τη χρήση εφαρμογών που λειτουργούν στο blockchain", δήλωσε η Esther Crawford, στέλεχος τμήματος που δημιουργεί νέες δυνατότητες για τους δημιουργούς του Twitter.  "Θέλουμε να βοηθήσουμε τους δημιουργούς να συμμετάσχουν στην προσπάθεια δημιουργίας ενός εξελισσόμενου αποκεντρωμένου διαδικτύου απευθείας από το Twitter."

    Οι ενημερώσεις αποτελούν μέρος μιας στρατηγικής στο Twitter να βοηθήσει τους δημιουργούς περιεχομένου, δίνοντάς τους περισσότερους τρόπους για να μοιραστούν τη δουλειά τους και περισσότερους τρόπους για να κερδίσουν χρήματα. Το Twitter προσφέρει μια δυνατότητα φιλοδωρήματος εδώ και μήνες, αλλά ήταν σε δοκιμαστική φάση. Σήμερα, η εταιρεία δήλωσε ότι θα γίνει διαθέσιμο σε όλους. Το Twitter προσφέρει επίσης σε ορισμένους δημιουργούς ένα συνδρομητικό εργαλείο, που ονομάζεται Super Follows, το οποίο τους επιτρέπει να χρεώνουν την υπηρεσία για πρόσβαση σε αποκλειστικό περιεχόμενο.

    Ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Jack Dorsey, είναι μεγάλος λάτρης του Bitcoin, που κάνει συχνά tweet σχετικά με το κρυπτονόμισμα και το προωθεί στους οπαδούς του. Είπε ότι θα μπορούσε να είναι το πρώτο «φυσικό νόμισμα» του διαδικτύου. Είναι επίσης πολύ πιστός στην αποκέντρωση - ή αφαιρώντας τον έλεγχο από έναν μόνο όμιλο ή εταιρεία και διαδίδοντας τον σε πολλούς ανθρώπους. Το Twitter έχει επίσης χρηματοδοτήσει ένα έργο που ονομάζεται Bluesky, το οποίο εξετάζει τη δημιουργία αποκεντρωμένων λειτουργιών για τα κοινωνικά μέσα.

    Τα NFT (nonfungible tokens), αποτελούν βασικό μέρος της αποκεντρωμένης έκδοσης του Διαδικτύου και έχουν εκτοξευτεί σε δημοτικότητα και τιμή φέτος. Οι ημερήσιες πωλήσεις NFT κορυφώθηκαν στις 28 Αυγούστου στα 267,6 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το δικτυακό τόπο nonfungible.com. Πολλά NFT έχουν πουληθεί για εκατομμύρια δολάρια και το Twitter έχει δημιουργήσει μερικά δικά του NFT και τα έχει δώσει στους χρήστες.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.