Jump to content



  • yanni
    yanni

    Τώρα μπορείτε να δοκιμάσετε τον Windows File Manager των Windows 3.0 στα Windows 10

    Ο Windows File Manager ήταν ο προκάτοχος του Windows Explorer και έγινε διαθέσιμος για πρώτη φορά πριν από 28 ολόκληρα χρόνια με τα Windows 3.0. Για όσους θα ήθελαν να τον δοκιμάσουν σε ένα σύγχρονο λειτουργικό ή για όσους θα ήθελαν να θυμηθούν τα παλιά, η Microsoft διαθέτει πλέον ως open source την έκδοση που είχε διατεθεί με τα Windows 3.0, μέσω του GitHub. Η έκδοση αυτή είναι κατάλληλα τροποποιημένη ώστε να μπορεί να τρέξει στα σύγχρονα Windows 10.

     

    Ο Windows File Manager διέθετε multiple-document interface προκειμένου να μπορεί να δείξει ταυτόχρονα τα περιεχόμενα πολλαπλών φακέλων, σε ένα παράθυρο. Η αρχική του έκδοση ήταν 16bit και μπορούσε να δείξει μόνο DOS filenames. Filenames μεγάλου μήκους ή filenames τα οποία περιείχαν κενά, παρουσιάζονταν με τα πρώτα έξι γράμματα, το σύμβολο "~" και έναν αριθμό, ώστε να διαφοροποιούνται αρχεία με παρόμοια ονόματα. Μια 32bit έκδοση κυκλοφόρησε με τα Windows NT 3.1 η οποία διόρθωνε αρκετά από τα προβλήματα με τα filenames. Ο Windows File Manager υποστήριζε δημιουργία, μετονομασία, μετακίνηση, αντιγραφή και διαγραφή αρχείων, χαρακτηριστικά που σήμερα θεωρούνται δεδομένα, αλλά ήταν κάτι το νέο εκείνη την εποχή. Το interface του επέτρεπε την εύκολη πλοήγηση σε φακέλους και αρχεία και την εύκολη διαχείριση αυτών, σε αντίθεση με το command line interface του MS DOS.

     

    Windows File Manager new -1.jpg

     

    Ο Windows File Manager υποστηρίχθηκε από το 1990 έως το 1999, αν και είχε ήδη ξεκινήσει η αντικατάστασή του με τον Windows Explorer με την κυκλοφορία των Windows 95.

     

    Για όσους ενδιαφέρονται για τον source code, μπορούν να μεταβούν στην σελίδα της Microsoft στο GitHub. Αν θέλετε να κατεβάσετε το source code και να το κάνετε compile, θα πρέπει πρώτα να κατεβάσετε το Visual Studio 2017. Αν θέλετε απλά να πάρετε μια ιδέα, χωρίς να μελετίσετε τον κώδικα ή να τον κάνετε compile, τότε δεν έχετε παρά να κατεβάσετε το Winfile_v10.0.zip, που βρίσκεται εδώ.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.