Jump to content



  • jisr7
    jisr7

    Υπερχρονισμός του Raspberry Pi 2: Και όμως γίνεται !

    Αναφερόμαστε φυσικά στον Zen 1 από τις Ηνωμένες Πολιτείες που προσφάτως δημοσίευσε ένα HWBOT Prime score των 2025.77pps με το νέο Raspberry Pi 2, περίπου οι μισές επιδόσεις από έναν υπερχρονισμένο επεξεργαστή Pentium G3258 της Intel στα 4.8 GHz. Θα αναρωτηθείτε και γιατί έχει τόση σημασία αυτό, ώστε να μας αναγκάσει να δημοσιεύσουμε άρθρο, από τη στιγμή που το Raspberry Pi 2 έρχεται με ένα quad core SoC και ως εκ τούτου οι επιδόσεις του θα είναι σαφώς καλύτερες από το αρχικό Raspberry Pi. Πόσο μάλλον όταν το HWBOT Prime είναι ένα multi-threaded benchmark λογισμικό. Η διαφορά, είναι στη χρήση υγρού αζώτου.

     

    1385766

     

    Όπως έχουμε δει και άλλους υπερχρονιστές να κάνουν με το αρχικό Raspberry Pi, ο αποτελεσματικός έλεγχος της θερμοκρασίας ενός SoC, φαίνεται να δίνει τα επιθυμητά αποτελέσματα και να αυξάνει τις πιθανότητες ενός επιτυχούς OC. Προηγουμένως, ο Rsnubje από την ομάδα Hardware.info Pro OC έκανε χρήση της λύσης EVGA Epower στην τροφοδοσία και τον υπερχρονισμό ενός Raspberry Pi.

     

    Ας επιστρέψουμε όμως στον Zen1, ο οποίος υπερχρόνισε το τετραπύρηνο Raspberry Pi 2 στα 1500 MHz με άζωτο. Πέτυχε 2000PPS, που είναι ένα σημαντικό ποσοστό αύξησης των επιδόσεων σε σχέση με το εργοστασιακό. Φυσικά τέτοια projects είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα και ίσως στο μέλλον δούμε και άλλους να προσπαθούν να υπερχρονίσουν τα RPI2, επιτυγχάνοντας ακόμη υψηλότερες επιδόσεις.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.