Jump to content


  • yanni
    yanni

    Φήμες θέλουν την Microsoft να εξαγοράζει μια μεγάλη εταιρία στον χώρο των παιχνιδιών, όπως η EA

    Όταν κάποια μεγάλη εταιρία, με πολλά δισεκατομμύρια δολάρια στην άκρη, δυσκολεύεται σε κάποια αγορά, πολλές φορές η απλούστερη λύση είναι η εξαγορά κάποιας άλλης πετυχημένης εταιρίας, η οποία ειδικεύεται στην αγορά αυτή. Αυτό φαίνεται να επεξεργάζεται η Microsoft, σύμφωνα με αναλυτές και φήμες, στην προσπάθειά της να καλύψει το κενό που την χωρίζει από την SONY στην αγορά των κονσολών για παιχνίδια.

     

    Η όλη φημολογία ξεκινάει από ένα σχετικό άρθρο που δημοσίευσε η γνωστή ιστοσελίδα Polygon. Το άρθρο δείχνει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Microsoft στην εξασφάλιση τίτλων που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των παικτών για την κονσόλα της. Με την βάση χρηστών του XBOX να υπολογίζεται ότι είναι περίπου η μισή έναντι αυτής του PlayStation 4, περίπου 35 εκατομμύρια έναντι 73, η Microsoft φαίνεται να αδυνατεί να εξασφαλίσει πολλούς αποκλειστικούς τίτλους και για το 2018.

     

    Έτσι η εταιρία θα έχει να αντιπαρατάξει τα  State of Decay 2Crackdown 3 και Sea of Thieves απέναντι στα The Last of Us Part 2Spider-ManGod of WarDreams και Detroit: Become Human που θα κυκλοφορήσουν για το PlayStation 4, με την SONY κλείνει συμφωνίες και για τα Destiny 2Call of Duty: WWII και Star Wars Battlefront 2. Δεν αποκλείεται λοιπόν το 2018 να είναι μια χρονιά όπου το PlayStation 4 θα συνεχίσει να είναι η κονσόλα παιχνιδιών που επιλέγουν οι περισσότεροι, παρόλο την κυκλοφορία του XBOX ONE X που αυτή τη στιγμή είναι η ισχυρότερη κονσόλα της αγοράς.

     

    Σύμφωνα με αναλυτές που μίλησαν στην ιστοσελίδα Polygon, η Microsoft φαίνεται να αναγνωρίζει το πρόβλημα που υπάρχει, όσον αφορά την ύπαρξη αποκλειστικών τίτλων για την κονσόλα της που να την καταστήσουν πρώτη επιλογή για τους υποψήφιους αγοραστές μιας κονσόλας παιχνιδιών. Η εταιρία θα πρέπει να λύσει το πρόβλημα αυτό το ταχύτερο δυνατό και ο πλέον γρήγορος τρόπος ενός τέτοιου προβλήματος είναι μέσω εξαγορών. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, η Microsoft διαθέτει κεφάλαια τουλάχιστον 130 δισεκατομμυρίων δολαρίων και μια εταιρία στο μέγεθος της Electronic Arts(EA) έχει χρηματιστηριακή αξία περίπου 35 δισεκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας την εξαγορά της πιθανή.

     

    Το όνομα της EA φαίνεται να έχει αναφερθεί στο Polygon και από πηγή μέσα στην Microsoft, καθιστώντας μια τέτοια εξέλιξη ίσως κάτι παραπάνω από μια απλή φήμη ή σενάρια κάποιων αναλυτών. Θα μπορούσε πάντως στο τέλος ο στόχος να μην είναι η EA. Η Microsoft θα μπορούσε να κινηθεί για την εξαγορά κάποια άλλης μεγάλης εταιρίας, με ονόματα όπως αυτό της Valve ή της Κορεάτικης PUGB Corp. η οποία βρίσκεται πίσω από το PlayerUnknown’s Battlegrounds, επίσης να αναφέρονται.

     

    Μένει να δούμε αν η Microsoft θα προχωρήσει σε κάποια κίνηση εξαγοράς κάποιας μεγάλης εταιρίας παραγωγής παιχνιδιών. Όπως έχει πάντως η κατάσταση σήμερα, η SONY διαθέτει περισσότερες ομάδες προγραμματιστών για δημιουργία παιχνιδιών, επιτρέποντάς της να έχει και περισσότερες αποκλειστικότητες. Αν η Microsoft θέλει να το αλλάξει αυτό, θα πρέπει να κάνει κάτι άμεσα.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.