Jump to content


  • yanni
    yanni

    "Χρυσώνει" τους Pentium η Intel

    Οι ονομασίες Celeron και Pentium χρησιμοποιούνται από την Intel τόσο σε σειρές επεξεργαστών χαμηλής κατανάλωσης, που θα τους τοποθετούσαμε στην γενικότερη κατηγορία των Atom, όσο και σε μοντέλα που προορίζονται για φορητούς και σταθερούς υπολογιστές, όπως τα τελευταία μοντέλα αρχιτεκτονικής Kaby Lake. Επιπλέον οι τελευταίοι Pentium αρχιτεκτονικής Kaby Lake, άλλαξαν εντελώς την εικόνα που ίσως πολλοί είχαμε για αυτούς, προσφέροντας και Hyper Threading. Είτε για λόγους διαφοροποίησης, είτε για λόγους marketing, η Intel πλέον προσθέτει δίπλα στην ονομασία Pentium και την σήμανση "Gold" σε κάποια από τα μοντέλα της.

     

    Η Intel έχει ήδη χρησιμοποιήσει τις λέξεις "Silver", "Gold" και "Platinum" στα τελευταία Xeon μοντέλα, προκειμένου να βοηθήσει τον υποψήφιο αγοραστή να ξεχωρίσει τα μοντέλα πιο εύκολα, με βάση τις επιδόσεις και τα χαρακτηριστικά τους. Τις λέξεις αυτές φαίνεται ότι θα τις δούμε και σε κάποια μοντέλα επεξεργαστών που προορίζονται για τον τελικό καταναλωτή, με την Intel για αρχή, να προσθέτει την σήμανση "Gold" δίπλα στις ονομασίες των Pentium G4560, G4600 και G4620, μοντέλα που προορίζονται για χρήση σε σταθερούς υπολογιστές(.pdf), αλλά και σε μοντέλα που προορίζονται για φορητούς υπολογιστές, ενώ η σήμανση "Silver" αναμένεται να μπει στις ονομασίες μοντέλων κατηγορίας Atom.

     

    Οι αλλαγές αυτές θα ισχύσουν από τις 2 Νοεμβρίου και είναι απλά αλλαγές στην ονομασία. Δεν μιλάμε για νέα μοντέλα Pentium.

     

    Intel Pentium Gold logo change.jpg

     

    Intel Pentium Gold box change.jpg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.