Jump to content


  • UltraB
    UltraB

    Όλες οι πληροφορίες σχετικά με το Project Athena, Lakefield και τον πρώτο 10nm Ice Lake επεξεργαστή της Intel

    Η Intel, πέρα από την παρουσίαση εμπλουτισμού της Core 9ης γενιάς επεξεργαστών της με έξι νέα μοντέλα, παρουσίασε και τους πρώτους 10nm Ice Lake επεξεργαστές στην CES 2019.  Οι νέοι αυτοί επεξεργαστές φέρουν αρκετές βελτιώσεις σε σχέση με τους προκατόχους τους και αναμένεται να κυκλοφορήσουν στους φορητούς υπολογιστές κατά την διάρκεια του 2019.

     

    Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των νέων επεξεργαστών Ice Lake, είναι η native Thunderbolt 3 υποστήριξη όπου συναντάμε για πρώτη φορά σε SoC. Οι νέοι επεξεργαστές ωστόσο θα εξοπλίζονται και Wi-Fi 6, γνωστό και ως 802.11ax, το πρότυπο της επόμενης γενιάς Wi-Fi δηλαδή που μόλις αρχίζει να εισέρχεται στην αγορά. Επιπλέον ενσωματώνουν 11ης γενιάς κάρτες γραφικών για βελτιωμένες επιδόσεις καθώς και ειδικές machine learning βελτιώσεις.

     

    Οι συνεργάτες της Intel έχουν ήδη αρχίσει να δουλεύουν σε δοκιμαστικά μοντέλα με Ice Lake επεξεργαστών, με τον Sam Burd, πρόεδρο της ομάδας εξυπηρέτησης της Dell να παρουσιάζει ένα πρωτότυπο πρότυπο ενός επερχόμενου Dell XPS 13 με επεξεργαστή Ice Lake φυσικά.

    Project Athena and Lakefield

    Η Intel αποκάλυψε επίσης ότι εργάζεται σε ένα νέο πρότζεκτ που ονομάζεται "Project Athena". Με αυτό ευελπιστεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον των κατασκευαστών φορητών υπολογιστών για την παρουσίαση μιας νέας ενδεχομένως κατηγορίας φορητών συσκευών. Και ενώ οι λεπτομέρειες ήταν ελάχιστες για το τι περιμένουν, φαίνεται ότι η Intel πιέζει για νέες και μικρότερες φορητές συσκευές σχεδόν κάθε κατασκευαστή. Ανάμεσα στους κατασκευαστές φαίνεται να είναι οι Microsoft, Google, Lenovo, Huawei, Samsung, Dell, HP, ASUS, Acer κ.ά.

     

    17_intel-ces2019-lakefield.jpg

     

    Εκεί που η Intel παρείχε κάποιες πιο συγκεκριμένες λεπτομέρειες ήταν με το πρότζεκτ Lakefield. Την κωδική ονομασία δηλαδή για ένα νέο υβριδικό CPU που συνδυάζει την αρχιτεκτονική Sunny Cove 10nm, καθώς και τέσσερις Atom 10nm πυρήνες. Όπως εξήγησε η Intel στη σκηνή, ο συνδυασμός διαφορετικών τύπων πυρήνων επεξεργαστών θα επιτρέψει στην συσκευή σας να λειτουργεί πιο αποδοτικά, αναθέτοντας τις πιο απαιτητικές "εργασίες" στους πυρήνες με την υψηλότερη απόδοση, διατηρώντας παράλληλα τις λιγότερο απαιτητικές στους Atom πυρήνες.

     

    Το αποτέλεσμα; Μικρότεροι επεξεργαστές, σε μικρότερες μητρικές. Αυτό θα οδηγήσει σε καλύτερη αυτονομία / διάρκεια μπαταριών και σε αποδοτικότερες μικρότερες συσκευές. 

     

    Και ένα fact εδώ: Η Intel κατάφερε να δημιουργήσει τη μικρότερη μητρική πλακέτα της, μόλις 1 x 5 ίντσες για τον Lakefield επεξεργαστή της.

     

     

    Εν τέλη, με το πρότζκετ Lakefield, η Intel ευελπιστεί από τους κατασκευαστές να παρουσιάσουν μια νέα ευρεία σειρά νέων συσκευών. Από κλασσικές συσκευές με μεγάλες οθόνες, μέχρι μικρές δύο οθονών συσκευές κάτω από έντεκα ίντσες.

     

    Τέλος, η Intel υπόσχεται ότι θα ακούσουμε περισσότερα σχετικά με τους Lakefield καθ 'όλη τη διάρκεια του 2019.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.