Jump to content


  • TheLab
    TheLab

    4 διάσημοι αθλητές που έχουν επενδύσει στα κρυπτονομίσματα

    Τα τελευταία χρόνια, η χρήση του Bitcoin, αυξάνεται ραγδαία, έχοντας όλο και περισσότερους υποστηρικτές. Τι είναι όμως το Bitcoin; Είναι η εφαρμογή μιας έννοιας που ονομάζεται «κρυπτονόμισμα» και πρώτη φορά αναφέρθηκε το 1998. Οι προδιαγραφές για την ύπαρξη ενός τέτοιου νομίσματος, τέθηκαν για πρώτη φορά το 2009 και από τότε πολλ&oxmicron;ί προγραμματιστές ασχολήθηκαν με το θέμα. Το Bitcoin είναι σήμερα ένα συναινετικό δίκτυο, το οποίο παρέχει ένα νέο σύστημα πληρωμών, με μια εντελώς ψηφιακή μορφή χρημάτων.

     

    Το Bitcoin χρησιμοποιείται από έναν όλο και αυξανόμενο αριθμό επιχειρήσεων και ιδιωτών, τείνοντας να γίνει το «καθολικό» νόμισμα του μέλλοντος. Φυσικά, όπως κάθε τι καινούργιο, το Bitcoin έχει τους υποστηρικτές και τους πολέμιους του, οι οποίοι θεωρούν ότι πρόκειται για φούσκα. Εκτός λοιπόν από επιχειρήσεις, όπως ξενοδοχεία και εστιατόρια, που το χρησιμοποιούν υπάρχουν και ιδιώτες, μεταξύ των οποίων και γνωστοί αθλητές. Παρακάτω είναι 4 ένθερμοι υποστηρικτές του Bitcoin:

     

    Μάικ Τάισον. Ο πασίγνωστος πρώην πυγμάχος λάνσαρε το 2016 ένα ψηφιακό πορτοφόλι Bitcoin, σε συνεργασία με την εταιρία Bitcoin Direct. Ουσιαστικά πρόκειται για μια ψηφιακή πλατφόρμα, στην οποία διαχειρίζεται κανείς τα Bitcoins. Μέσω αυτής γίνονται ασφαλείς αγοραπωλησίες και συναλλαγές. Μάλιστα η εφαρμογή έχει ως background το tattoo που έχει στο κεφάλι ο «Σιδερένιος Μάικ».

     

    Από το χώρο της πυγμαχίας πάλι, ο Φλόιντ Μέιγουεδερ υποστηρίζει κι εκείνος τη διάδοση του Bitcoin. Ο ίδιος έχει προωθήσει διάφορα ICOs (Initial Coin Offering- Αρχική Προσφορά Νομίσματος), όπως το Stox, Hubii Network και Centra. Μάλιστα το 2017 δήλωσε μέσω twitter ότι είναι χρήστης Bitcoin γράφοντας σε σχόλιο «Ξοδεύοντας bitcoin ethereum και άλλα είδη κρυπτονομισμάτων στο Μπέβερλι Χιλς».

     

    Μια ακόμα περίπτωση υποστηρικτή Bitcoin είναι Λουίς Σουάρες. Ο  διάσημος ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα προωθεί το Stox και μάλιστα έχει ζητήσει από τους ακόλουθους του στα social media να τον βοηθήσουν να «χτίσει την καλύτερη αγορά προγνωστικών στον κόσμο». Ο Ουρουγουανός, αγωνίζεται για τη Μπαρτσελόνα από το 2014 και είναι πλέον ο 5ος καλύτερος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου. Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται στην 1η θέση της βαθμολογίας του ισπανικού πρωταθλήματος, με 11 βαθμούς διαφορά από την Ατλέτικο Μαδρίτης και δύσκολα θα χάσει το φετινό τίτλο. Μάλιστα το στοίχημα της bwin δείχνει νίκη απέναντι στην Ουέσκα για την 32η αγωνιστική της Λα Λίγκα. Με 4 νίκες και μία ισοπαλία στα τελευταία 5 παιχνίδια της, αυτή η μεγάλη ομάδα συνεχίζει τις επιδόσεις που δείχνει όλη τη χρονιά. Βασικός συντελεστής της επιτυχίας είναι και ο Σουάρες, ο οποίος εκτός από κορυφαίος στον αγωνιστικό χώρο, είναι και πρεσβευτής νέων ιδεών, δημιουργώντας έτσι «ρεύμα» και επηρεάζοντας πολύ κόσμο.

     

    Από την Ευρώπη, στην Αμερική τώρα και στον παίκτη του NFL Ρίτσαρντ Σέρμαν. Ο Σέρμαν είναι ένθερμος υποστηρικτής της ιδέας του κρυπτονομίσματος και ξεκίνησε να δέχεται αυτή τη μορφή πληρωμών για την πώληση προϊόντων δικής του ιστοσελίδας. Ο ίδιος είναι απόφοιτος του Stanford και άρχισε να ασχολείται με το θέμα το 2017, όταν ένας τραυματισμός τον κράτησε εκτός γηπέδων για όλη τη σεζόν.

     

    Αποτελεί λοιπόν το Bitcoin το μέλλον; Έτσι φαίνεται να υποστηρίζει ολοένα και μεγαλύτερη μερίδα ανθρώπων και μένει να δούμε αν αυτή η εξαιρετικά ανοδική του πορεία  θα συνεχιστεί.

     

    Προώθηση επί πληρωμή


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.