Jump to content



  • yanni
    yanni

    4K Netflix για τις νέες και DirectX 12 για παλιές κάρτες, προσφέρει ο τελευταίος οδηγός της Nvidia

    Ο οδηγός 384 της Nvidia περιλαμβάνει και μερικά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, πέραν των συνηθισμένων διορθώσεων και βελτιώσεων. Έτσι η Nvidia πραγματοποιεί μια παλιά της υπόσχεση για υποστήριξη DirectX 12 στις παλιές σειρές 400 και 500, αρχιτεκτονικής Fermi. Επιπλέον ο νέος οδηγός επιτρέπει σε κάποιον να παρακολουθήσει 4K netflix, χωρίς να είναι υποχρεωμένος να διαθέτει σύστημα με τελευταίας γενιάς επεξεργαστή Intel Kaby Lake, AMD Summit Ridge ή AMD Bristol Ridge.

     

    Μπορεί οι σειρές 400 και 500 αρχιτεκτονικής Fermi, να θεωρούνται πλέον παραπάνω από παλιές, αλλά υπάρχουν ακόμα κάποιες κάρτες γραφικών χαμηλού κόστους, που αποτελούν rebrands αντίστοιχων μικρών μοντέλων εκείνων των σειρών, όπως για παράδειγμα μία έκδοση της GT 730 και μία της GT 620.

     

    Όταν η Microsoft ολοκλήρωνε το DirectX 12, η Nvidia είχε υποσχεθεί ότι όλες οι σύγχρονες DirectX 11 κάρτες της, θα υποστηρίξουν το νέο API. Δυστυχώς χρειάστηκε να περάσουν περίπου τρία χρόνια μέχρι τελικά να έρθει η υποστήριξη αυτή. Με την διαθεσιμότητα όμως των οδηγών 384.76, πλέον και οι κάτοχοι αυτών των παλαιών καρτών θα έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν κάποια νέα DirectX 12 benchmarks ή νέα  παιχνίδια.

     

    Ήδη χρήστες έχουν κάνει δοκιμές, όπως η παρακάτω στο 3DMark από το forum του Guru3D, ενώ και το wccftech πραγματοποίησε κάποιες δοκιμές με μια GTX 580, τις οποίες μπορείτε να βρείτε εδώ. Η κάρτα φαίνεται να επιτυγχάνει κατώτερες επιδόσεις με το νέο API, αλλά προφανώς το "κατώτερες" είναι σαφέστατα προτιμότερο έναντι του "καθόλου".

     

    595c045564eb8_DirectX12560m.jpg

     

    GTX-580-GeForce-384.76-DX11-vs-DX12 Battlefield.jpg

     

    Επιπλέον με τον 384.76 οδηγό, πλέον κάποιος δεν χρειάζεται να διαθέτει επεξεργαστή τελευταίας γενιάς για να δει 4K Netflix. Λόγω κάποιων DRM κλειδωμάτων, το Netflix απαιτούσε επεξεργαστή τελευταίας γενιάς για να αναπαράγει 4K υλικό. Πρόσφατα είχε κυκλοφορήσει οδηγός μέσα από το Microsoft Windows Insider Program ο οποίος μπορούσε να προσπεράσει αυτόν τον περιορισμό εφόσον κάποιος διέθετε τελευταίας γενιάς, Nvidia Pascal κάρτα γραφικών με τουλάχιστον 3GB μνήμης. Πλέον ο νέος 384.76 οδηγός, φαίνεται να δίνει την δυνατότητα αυτή ακόμα και στους κατόχους τελευταίας γενιάς Nvidia κάρτας, χωρίς να απαιτείται αυτοί να συμμετέχουν στο Insider πρόγραμμα της Microsoft.

     

    Netflix.jpg

     

    Η Nvidia έχει ήδη κυκλοφορήσει έναν hotfix οδηγό, τον 384.80. Ο 384.76 είναι ο τελευταίος WHQL driver και μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ:

    Download Drivers | NVIDIA

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.