Jump to content


  • yanni
    yanni

    $70 εκατομμύρια καλείται να επιστρέψει η Amazon για χρεώσεις εφαρμογών σε παιδιά

    Πολλές εφαρμογές είναι ελεύθερες προς χρήση, προσφέροντας κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά μέσω πληρωμής. Ειδικά στις περιπτώσεις των παιχνιδιών, πολλά από αυτά απαιτούν, κατά κάποιο τρόπο, την καταβολή κάποιων χρημάτων προκειμένου ο χρήστης να μπορέσει να προχωρήσει περαιτέρω σε αυτά. Δεν είναι λοιπόν παράξενο που πολλά παιδιά παρασύρονται, με αποτέλεσμα να χρεώνουν τους γονείς τους με μεγάλα ποσά.

     

    Η Amazon είχε καταδικαστεί πέρσι στην Αμερική, ότι παρανόμως επέτρεπε σε παιδιά να προχωρήσουν σε αγορές εντός εφαρμογών, χωρίς την γνώση και συγκατάθεση των γονιών τους. Σύμφωνα με εκείνη την απόφαση, η Amazon δεν είχε φροντίσει να προειδοποιήσει τους καταναλωτές κατάλληλα, ότι εφαρμογές που παρουσιάζονταν ως "free" ενδεχομένως να έκρυβαν χρεώσεις εντός, μέσω της δυνατότητας αγορών που αυτές διέθεταν.


    Η Amazon είχε προχωρήσει σε έφεση έναντι αυτής της απόφασης, αλλά τελικά αποφάσισε να συμβιβαστεί. Σύμφωνα με τον αμερικάνικο FTC, από τον Νοέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2016, υπολογίζεται ότι Αμερικανοί καταναλωτές χρεώθηκαν με έως και $70 από αγορές που έγιναν εν αγνοία τους. Η Amazon πλέον καλείται να επιστρέψει αυτό το ποσό και μάλιστα με μορφή χρημάτων, μιας και παλαιότερη πρόταση της εταιρίας να προσφέρει αντίστοιχου κόστους gift cards, είχε απορριφθεί.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.