Jump to content



  • yanni
    yanni

    70% φόρτιση της μπαταρίας σε μόλις 20 λεπτά χάρη στην νέα τεχνολογία της Mediatek

    Η Mediatek αποκάλυψε την νέα της έκδοση 3.0 της τεχνολογίας ταχείας φόρτισης Pump Express. Η Pump Express είναι αντίστοιχη της γνωστής Quick Charge της Qualcomm και στην νέα της έκδοση υπόσχεται ακόμα μεγαλύτερη απόδοση και ταχύτητα φόρτισης, διατηρώντας την θερμοκρασία της συσκευής χαμηλή.

     

    Η νέα έκδοση 3.0 της τεχνολογίας Pump Express, αναμένεται να υιοθετηθεί από τα smartphones που θα βασίζονται στο Helio P20 chipset και μελλοντικά chipsets και τα οποία θα αρχίσουν να εμφανίζονται στην αγορά προς το τέλος του έτους. Η τεχνολογία υπόσχεται να φτάνει από το 0% στο 70% το ποσοστό φόρτισης της μπαταρίας σε μόλις 20 λεπτά, ενώ 5 λεπτά θα αρκούν για τέσσερις ώρες συνομιλίας.

     

    Παρόλο την μεγαλύτερη ταχύτητα φόρτισης, η Mediatek υποστηρίζει ότι η θερμοκρασία του κινητού παραμένει χαμηλότερη έναντι άλλων λύσεων ταχείας φόρτισης, ενώ σε συνδυασμό με συνολικά 20 συστήματα ασφαλείας που ενσωματώνονται, η όλη διαδικασία είναι ιδιαίτερα ασφαλής. Αυτό επιτυγχάνεται επειδή όπως εξηγεί η Mediatek, η τεχνολογία φόρτισης μέσω της USB Type C που υλοποιεί, είναι η πρώτη παγκοσμίως που φορτίζει απευθείας την μπαταρία, προσπερνώντας τα κυκλώματα φόρτισης, διατηρώντας έτσι την θερμοκρασία της συσκευής χαμηλή.

     

    Pump Express 3.jpg

     

    574c46665177e-PumpExpresscomparison.jpg

     

     

     

    Τέλος, για σύγκριση, να αναφέρουμε ότι η Quick Charge 3.0 της Qualcomm υπόσχεται φόρτιση από το 0% στο 80% σε 35 λεπτά. Πάντως ούτε η Quick Charge ούτε η Pump Express είναι σε θέση να φτάσουν, στα χαρτιά έστω, την αντίστοιχη λύση ταχείας φόρτισης της Oppo, η οποία ισχυρίζεται ότι μπορεί να φορτίσει πλήρως την μπαταρία ενός κινητού σε 15 λεπτά.

     

    Πηγή: MediaTek's Pump Express 3.0 charges a smartphone from 0 to 70 in 20 minutes - CNET


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.