Jump to content



  • yanni
    yanni

    Ad blocker θα προσθέσει η Google στον Chrome, σύμφωνα με φήμες

    Πολλές ιστοσελίδες σήμερα το παρακάνουν με τις διαφημίσεις με αποτέλεσμα οι χρήστες να καταφεύγουν σε πρόσθετα που έχουν αποκλειστική λειτουργία το μπλοκάρισμα των διαφημίσεων. Με τους χρήστες πλέον να συνηθίζουν στην ιδέα του ad blocking, η Google φαίνεται να ετοιμάζεται να ενσωματώσει ανάλογες δυνατότητες στον Chrome.

     

    Βέβαια το κύριο έσοδο της Google είναι από τις διαφημίσεις και προφανώς η εταιρία δεν σκοπεύει να κόβει όλες τις διαφημίσεις, πλήττοντας τα ίδια της τα έσοδα. Το ad blocking χαρακτηριστικό που φημολογείται ότι θα ενσωματώσει στον browser της, δεν θα κόβει τις δικές της διαφημίσεις, αλλά αυτές άλλων διαφημιστών.

     

    Με την Google να αποκτάει λοιπόν τον έλεγχο πάνω στο ποιες διαφημίσεις θα μπλοκάρονται, από την μία θα εξασφαλίζει ότι δεν θα χάνει έσοδα, από την άλλη περιορίζοντας σε σημαντικό βαθμό τις διαφημίσεις που βλέπουν οι χρήστες του Chrome, ίσως να τους αποτρέπει από το να ψάχνουν κάποιο ad blocking πρόσθετο. Έτσι οι χρήστες θα γλυτώσουν από τα περισσότερα εκνευριστικά διαφημιστικά βίντεο, pop ups, pop unders και ενδιάμεσες διαφημιστικές σελίδες, αλλά θα συνεχίζουν να βλέπουν τα διαφημιστικά banner της Google.

     

    Οι φήμες για το ad blocking χαρακτηριστικό του Chrome προέρχονται από την Wall Street Journal, η οποία με την σειρά της επικαλείται ανώνυμες πηγές που γνωρίζουν τα σχέδια της εταιρίας. Η Google σκοπεύει να κόβει τις "κακές" διαφημίσεις ή αλλιώς τους πιο εκνευριστικούς τύπους διαφημίσεων, σε συνεργασία με τον οργανισμό Coalition for Better Ads, με τις δικές της διαφημίσεις να περνάνε ως "καλές", αφού θα ακολουθούν κάποιους κανόνες.

     

    Θυμίζουμε ότι η πρώτη εταιρία που ενσωμάτωσε ad blocking δυνατότητες στους browser της, ήταν η Opera, ήδη από πέρσι, τόσο στην desktop έκδοση του browser της, όσο και στις mobile.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.