Jump to content


  • jisr7
    jisr7

    Amazon: Στο στόχαστρο των Ευρωπαϊκών αρχών όσον αφορά τη διάθεση ηλεκτρονικών βιβλίων

    Η Κομισιόν θα εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο η Amazon υπογράφει τις συμφωνίες με τους εκδότες και τον τρόπο με τον οποίο έχουν συνταχθεί τα συγκεκριμένα συμβόλαια. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι κατηγορίες ότι η Amazon εξαναγκάζει τους εκδότες να συμπεριλάβουν στα συμβόλαια τους όρους συμφωνίας με τους ανταγωνιστές και να προσφέρουν στην εταιρεία αντίστοιχους ευνοϊκούς όρους αν όχι και καλύτερους. Οι αρχές θεωρούν ότι αυτές οι πρακτικές καθιστούν αδύνατο σε άλλους παρόχους και πωλητές ηλεκτρονικών βιβλίων, να ανταγωνιστούν την Amazon και να αναπτυχθεί ένας υγιείς ανταγωνισμός. Στόχος της έρευνας είναι να εξετάσει δηλαδή εάν αυτές οι πρακτικές περιορίζουν των ανταγωνισμό μεταξύ των εταιρειών και τις διαθέσιμες επιλογές για τους τελικούς καταναλωτές.

     

    Εκ μέρους των αρχών η Margrethe Vestager ανέφερε σε πρόσφατη δήλωσή της: Η Amazon κατάφερε τα τελευταία χρόνια να δημιουργήσει μια αρκετά δημοφιλή υπηρεσία ηλεκτρονικού εμπορίου και ειδικότερα κυκλοφορίας και διαμοιρασμού ηλεκτρονικών βιβλίων. Η έρευνά μας αυτό δεν το αμφισβητεί. Ωστόσο είναι καθήκον μου να διασφαλίσω ότι οι διαπραγματεύσεις με τους εκδότες είναι προς όφελος των καταναλωτών και οι συμφωνίες έχουν συναφθεί μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.