Jump to content


  • yanni
    yanni

    AMD ή Nvidia GPU ίσως να έχουν τα μελλοντικά Exynos

    Σύμφωνα με φήμες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο αυτές τις ημέρες, η Samsung είναι σε συζητήσεις με την AMD και την Nvidia, όσον αφορά την GPU που θα ενσωματώνει στα μελλοντικά της Exynos SoCs. Εφόσον επιβεβαιωθούν οι φήμες αυτές, η κίνηση αυτή της Samsung θα εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο της εταιρίας να απεξαρτηθεί από άλλες εταιρίες και ειδικότερα την Qualcomm.

     

    Κατά το παρελθόν είχε αναφερθεί ότι η Samsung σκόπευε να αναπτύξει την δική της GPU για τις φορητές της συσκευές και ότι η GPU αυτή θα χρησιμοποιούταν για πρώτη φορά στο Note 5. τελικά αυτό δεν συνέβη και το Note 5 κυκλοφόρησε με Mali GPU της ARM. Φαίνεται ότι το σχέδιο της δημιουργία μιας νέας GPU δεν προχώρησε, αλλά αντίθετα η Samsung θα στραφεί στους δύο μεγάλους κατασκευαστές GPU, την AMD και την Nvidia, για μια νέα GPU. Πάντως δεν αποκλείεται η Samsung να επιζητεί κάποια συμφωνία πάνω σε αποκλειστικές πατέντες που κατέχουν οι ΑMD και Nvidia, αναγκαίες ώστε να προχωρήσει την σχεδίαση της GPU της.

     

    Αν και οι σχέσεις AMD και Samsung είναι πιθανόν σε καλύτερο σημείο από ότι οι σχέσεις ανάμεσα σε Samsung και Nvidia, λόγω και της πρόσφατης δικαστικής τους διαμάχης, η Nvidia φαίνεται να διαθέτει καταλληλότερη αρχιτεκτονική για χαμηλής κατανάλωσης συσκευές, ενώ παράλληλα λόγω του τμήματος Tegra, διαθέτει και περισσότερη πείρα από την AMD. Αυτό πάντως δεν αποκλείει την AMD η οποία ίσως να διαθέτει hardware που μπορεί να αξιοποιήσει καλύτερα το Vulkan, το οποίο η Samsung υποστηρίζει, ενώ μην ξεχνάμε ότι τόσο η AMD όσο και η Samsung συμμετέχουν στην ανάπτυξη του HSA(Heterogeneous System Architecture).

     

    exynos.jpg

     

    Η Samsung αναπτύσσει παράλληλα τα δικά της CPU cores και το δικό της CDMA modem. Εφόσον αναπτύξει δική της GPU, μετά από κάποια συμφωνία με τις παραπάνω δύο εταιρίες όσον αφορά αναγκαίες πατέντες ή με προμήθεια κάποιας GPU από τις δύο αυτές εταιρίες, αυτό σημαίνει ότι πιθανόν από το 2018 θα δούμε τις κορυφαίες Galaxy συσκευές της εταιρίας χωρίς εκδόσεις με Qualcomm SoCs.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.