Jump to content



  • yanni
    yanni

    Big Format Gaming Displays (BFGDs). Nvidia GSync στις 65 ίντσες για τους απαιτητικούς gamers

    Μία από τις ανακοινώσεις της Nvidia στην CES 2018, είναι αυτή των νέων μοντέλων οθονών με διαστάσεις 65 ίντσες, οι οποίες απευθύνονται στους φανατικούς λάτρεις των παιχνιδιών. Οι οθόνες αυτές προσφέρουν όλα τα σύγχρονα χαρακτηριστικά που θα επιθυμούσε κάποιος από μία οθόνη, σε μια διάσταση όμως που δεν έχουμε ξανά δει σε οθόνες υπολογιστών για παιχνίδια, παρά μόνο σε τηλεοράσεις.

     

    Η νέα αυτή πρωτοβουλία της Nvidia, να προσφέρει μεγάλες οθόνες στους λάτρεις των παιχνιδιών, γίνεται σε συνεργασία με τους κατασκευαστές οθονών. Τα πρώτα μοντέλα αναμένεται να γίνουν διαθέσιμα αργότερα, εντός της χρονιάς, με τις ACER, ASUS και HP να είναι οι πρώτες που ανακοινώνουν σχετικά μοντέλα. Ειδικότερα η Acer ανακοίνωσε το νέο της Predator BFGD, η ASUS το αντίστοιχο ROG Swift PG65 και η HP το Omen X 65 BFGD.

     

    asus-bfgd-big-format-gaming-display-angled.jpg

     

    Οι νέες οθόνες ενσωματώνουν τεχνολογία NVIDIA G-SYNC, έχουν ανάλυση έως και 4K, ρυθμό ανανέωσης 120Hz, υποστηρίζουν HDR, ενώ ενσωματώνουν και Nvidia SHIELD, με υποστήριξη για τον ψηφιακό βοηθό της Google, επιτρέποντάς τους να λειτουργήσουν και ως smart TVs, αν και δεν ενσωματώνουν TV tuner. Μπορούν όμως να χρησιμοποιηθούν με streaming υπηρεσίες όπως το Netflix και το Amazon Video σε αναλύσεις 4K. Ειδικά στην περίπτωση αναπαραγωγής βίντεο, το G-Sync θα υποστηρίζει και διαδεδομένους ρυθμούς ανανέωσης, συμπεριλαμβανομένων των 23.976, 24, 25 και 48fps.

     

    bfgd-big-format-gaming-displays-exploded-view.jpg

     

    Η Nvidia επικαλείται χρόνο απόκρισης αντίστοιχο ενός PC gaming monitor, πολύ χαμηλότερο έναντι μιας αντίστοιχης 4K TV. Στις επιπλέον πληροφορίες για τις οθόνες BFGD, περιλαμβάνονται, φωτεινότητα 1000nits, full array backlights, Quantum Dot Enhancement Films, γκάμα χρωμάτων που καλύπτει το DCI-P3, αλλά και HDR. Αν και οι πρώτες οθόνες θα είναι 4K ανάλυσης, η Nvidia αναφέρει και την ανάλυση των 3440x1440, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε στο μέλλον και τα αντίστοιχα μοντέλα.

     

     

    Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στην σχετική ανακοίνωση της Nvidia εδώ:

    Introducing Big Format Game Displays (BFGD) | GeForce


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.