Jump to content



  • yanni
    yanni

    Cryptomining malware φαίνεται να εγκαθιστά στο σύστημα το Android Emulator, Andy OS

    Δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν να εγκαταστήσουν στο σύστημά τους ένα Android emulator. Ένα Android emulator επιτρέπει να παίζουμε κάποια αγαπημένα mobile παιχνίδια που έχουμε στο κινητό μας, σε μεγάλη οθόνη, χωρίς να "σκοτώνουμε" την μπαταρία του κινητού, αλλά και να τρέχουμε εφαρμογές που ίσως δεν βρίσκουμε στα windows ή στο Linux. Ένα από τα γνωστά Android emulators είναι και το Andy OS, το οποίο όμως τώρα κατηγορείται ότι εγκαθιστά κρυφά miner για ψηφιακά νομίσματα κατά την εγκατάστασή του.

     

    Όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο που ανέβασε ένας χρήστης, κατά την εγκατάσταση του Andy OS, εγκαθίσταται και κάποια άλλη εφαρμογή η οποία εμφανίζεται στις διαδικασίες με την ονομασία updater.exe. Το updater.exe δεν φαίνεται να περιλαμβάνεται στον installer του Andy OS, αλλά εγκαθίσταται κατά την διάρκεια της εγκατάστασης του Andy OS, μέσω διαδικτύου. Το αποτέλεσμα είναι αυξημένη χρήση της GPU, με παράλληλα χαμηλότερες επιδόσεις στα παιχνίδια ή άλλες εφαρμογές που χρησιμοποιούν αυτή.

     

     

    Σύμφωνα με ένα εκπρόσωπο από την Andy, το Andy OS αξιοποιεί τεχνολογία blockchain και για αυτό ανιχνεύεται ως κακόβουλο λογισμικό. Σύμφωνα με άλλον εκπρόσωπο της Andy, ο miner δεν είναι μέρος του Andy OS και εγκαθίσταται μέσω κάποιου "third party installation file".

     

    Το κατά πόσο η Andy θα δώσει μια πειστική εξήγηση όσον αφορά το updater.exe, μένει να το δούμε. Μέχρι τότε, αν χρησιμοποιείτε το Andy OS, ίσως θα ήταν καλή ιδέα να σκεφτείτε την προσωρινή έστω αντικατάστασή του με άλλον emulator.

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.