Jump to content


  • gdp77
    gdp77

    Discord: Περιμέναμε εξαγορά από τη Microsoft, αλλά τελικά προέκυψε συνεργασία με τη Sony

    Στα τέλη Απριλίου, τα όνειρα απόκτησης του Discord από τη Microsoft διακόπηκαν, αφού οι συνομιλίες σταμάτησαν. Η Discord εξακολουθούσε να αναζητά χρηματοδότηση προφανώς, καθώς έχει πλέον ανακοινωθεί ότι η Sony και η Discord είναι νέοι συνεργάτες. Δεν ξέρουμε πόσο μπορεί να ζηλεύει αυτή τη στιγμή η Microsoft, αλλά η συνεργασία Sony-Discord φαίνεται να είναι μια απολύτως επωφελής εταιρική σχέση.

     

    Το 2015, το Discord δημιουργήθηκε από τους ιδρυτές Jason Citron και Stan Vishnevskiy, οι οποίοι αναζήτησαν έναν τρόπο να διατηρήσουν επαφή με φίλους μέσω του διαδικτύου. Πίστευαν ότι θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μια καλύτερη υπηρεσία που δεν ήταν «αργή, αναξιόπιστη και περίπλοκη» και έτσι γεννήθηκε το Discord. Έκτοτε, οι gamers το έχουν υιοθετήσει ως το de facto πρότυπο για την επικοινωνία μετά την επικρατούσα πλατφόρμα Teamspeak. Φέτος, ωστόσο, πολλοί περισσότεροι άνθρωποι άρχισαν να χρησιμοποιούν το Discord καθώς όλοι μας πραγματοποιήσαμε μετάβαση στο διαδίκτυο για εργασία, σχολείο και gaming. Παρ' όλα αυτά, το Discord εξακολουθεί να είναι μια πλατφόρμα με επίκεντρο τα παιχνίδια και τους παίκτες και έτσι η συνεργασία με τη Sony φαντάζει πολύ περισσότερο λογική.

     

    Σύμφωνα με μια ανάρτηση ιστολογίου από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Sony, Jim Ryan, αυτή η συνεργασία "θα επιτρέψει στη Sony να συνδέσει το Discord με την κοινωνική εμπειρία και τα παιχνίδια σας στο PlayStation Network". Αυτό θα φέρει τις εμπειρίες Discord και PlayStation πιο κοντά στην κονσόλα και το κινητό από το επόμενο έτος. Τότε "θα είναι πολύ πιο εύκολο για φίλους, ομάδες και κοινότητες να κάνουν παρέα, να διασκεδάζουν και να επικοινωνούν πιο εύκολα ενώ παίζουν παιχνίδια μαζί".

     

    Ίσως θα δούμε μια ειδική εφαρμογή Discord να έρχεται στο PlayStation, ή ίσως μια άμεση ενσωμάτωση στο ίδιο το λειτουργικό σύστημα του PlayStation. Σε κάθε περίπτωση, η Microsoft φαίνεται πλέον να μειονεκτεί σε αυτόν τον τομέα για την πλατφόρμα Xbox. Δεν αποκλείεται στο μέλλον η Microsoft να επανέλθει στο τραπέζι των συνομιλιών ως επενδυτής, όπως η Sony είναι τώρα.

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.