Jump to content


  • UltraB
    UltraB

    Gigabyte Aorus X470 Gaming 7 WiFi - Η πρώτη μητρική με chipset της σειράς X400

    Η Gigabyte είναι η μόνη εταιρία που παρουσιάζει μητρική στην έκθεση CES 2018 με βάση το επερχόμενο chipset 400 της AMD και αυτή δεν είναι άλλη από την Aorus X470 Gaming 7.

     

    Το πρώτο πράγμα που αποσπά την προσοχή είναι το ανανεωμένο της styling που φέρνει αρκετά σε αυτό που χρησιμοποιεί η Gigabyte με τις μητρικές της σειράς Intel Z370. Το δεύτερο είναι οι δύο υποδοχές M2 των 32Gb/s, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι η AMD αντιμετώπισε το μεγαλύτερο πρόβλημα του chipset της σειράς 300, την έλλειψη γενικής χρήσης PCIe Gen 3.0 lanes. Δεδομένου ότι το AM4 SoC διαθέτει 4 Gen 3.0 διαύλους επικοινωνίας γενικής χρήσης που συνδέονται με μια υποδοχή 32Gb/s M.2 σε όλες τις μητρικές της σειράς 300, οι νέες μητρικές της σειράς 400 θα έχουν τουλάχιστον 2 τέτοιες υποδοχές με την μια συνδεδεμένη με το AM4 SoC και την άλλη με το chipset.

     

    Η Aorus X470 Gaming 7 θα μπορούσε να γίνει η κορυφαία AM4 μητρική βασισμένη στο chipset AMD X470 καθώς έχει σχεδιαστεί για κάτι τέτοιο. Βασισμένη στο πρότυπο ATX τροφοδοτείτε από ένα 24 pin ATX, ένα 8 pin EPS και ένα 4 pin ATX. Εξοπλίζετε με 12 φάσεων VRM για την τροφοδότηση του socket και αξίζει να σημειωθεί ότι η Gigabyte επέλεξε πολύ υψηλής τάσης chokes για την τροφοδοσία των κύριων τομέων των chip.

     

    Τα VRM heatsinks είναι από αλουμίνιο με διαμορφώσεις πτερυγίων όπου διακρίνεται και ένα Heatpipe, κάτι που ίσως προμηνύει ότι κάποιοι Ryzen 2 θα μπορούσαν να έχουν TDP μεγαλύτερο των 95W. Στα δεξιά της θέσης του επεξεργαστή βρίσκουμε τέσσερις θέσεις μνημών DDR4, ενώ κάτω από τον επεξεργαστή έχουμε δύο θέσεις PCI-Express 3.0 x16 (x8 / x8 όταν είναι και οι δύο γεμάτες) και μία από τις δύο θέσεις M.2 (υποθέτουμε την υποδοχή M.2-22110). Αξίζει να σημειώσουμε ότι και οι δύο θέσεις M.2 είναι εξοπλισμένες με heatsink.

     

    jMdHaZEAjUSEAeGU_thm.jpg iXAz5q1JPZAxp8eA_thm.jpg sxcrE4HVQhLy4oFE_thm.jpg wJkp60WO2Zw56ePt_thm.jpg ZyjgVdB1xTwKbicv_thm.jpg

     

    Εκτός από τις δύο υποδοχές M.2 32Gb/s, η Aorus X470 Gaming 7 προσφέρει έξι θύρες SATA 6 Gb/s, δύο θύρες USB 3.1 Gen 2 (και οι δύο στο backpanel με την μια απ' αυτές να είναι τύπου C), δέκα θύρες USB 3.0 (με τις έξι να βρίσκονται στο backpanel) με τις δύο από αυτές να ονομάζονται "DAC- UP " ` για χαμηλότερο ψηφιακό θόρυβο και χρονοκαθυστέρηση στα ακουστικά USB ή τα AMPs `. Αξιοσημείωτο είναι όμως ότι δεν υπάρχει παρουσία εξόδων γραφικών παρά το γεγονός ότι κάποιοι από τους AM4 επεξεργαστές, όπως οι APU "Raven Ridge", έρχονται με ενσωματωμένα γραφικά. Ίσως η έξοδος USB 3.1 τύπου C να λειτουργεί και σαν DisplayPort ( ; ).

     

    qY9WEFvVjHeomKef_thm.jpg jRqanwDA7Bh4Fcr7_thm.jpg

     

    Όσο αφορά την δικτύωση περιλαμβάνει WiFi 802.11acBluetooth 4.1 και μια Gigabit Ethernet υποδοχή.

     

    Η Gigabyte επίσης ανέπτυξε μια υψηλής ποιότητας ενσωματωμένη κάρτα ήχου η οποία συνδυάζει 120 dBA SNR CODEC με ενισχυτή ακουστικών που διαθέτει de-pop κύκλωμα, υψηλής ποιότητας WIMA και Nichicon Muse πυκνωτές, και ground-layer μόνωση.

     

    Α! Φυσικά δε λείπει και το RGB στοιχείο το οποίο είναι διαχειρίσιμο μέσω του RGB Fusion.

    P2ySgaR02NSjRVPe_thm.jpg qxM1eFUGeOV73ZK5_thm.jpg 4pZ5dZ7w3WiuDWsm_thm.jpg YKz5h6L6iQMKcK31_thm.jpg Oey7DBhadsU3W81X_thm.jpg

     

    Υπάρχουν φήμες για την κυκλοφορία της τον Απριλίου του 2018, παράλληλα δηλαδή με τους πρώτους επεξεργαστές Ryzen "Pinnacle Ridge", τους οποίους και θα υποστηρίζει. Η τιμή της αναμένεται να ανέρχεται περίπου σε 250 δολάρια.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.