Jump to content


  • yanni
    yanni

    Google ARCore: Επαυξημένη πραγματικότητα για τις συσκευές Android

    Το ARCore είναι η απάντηση της Google στο ARKit ,που ανακοίνωσε η Apple πριν λίγους μήνες και το οποίο θα επιτρέπει στους κατόχους συσκευών που θα τρέχουν το iOS 11 να πάρουν μια πρώτη γεύση από εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας (AR: Augmented Reality). Το ARKore έρχεται ουσιαστικά να διαδεχθεί το Tango, με την διαφορά ότι, ενώ το Tango απαιτούσε το Android smartphone να διαθέτει κατάλληλους αισθητήρες και κάμερα, για να προσφέρει την εμπειρία επαυξημένης πραγματικότητας, το ARCore θα μπορεί να λειτουργήσει σε εκατομμύρια Android smartphones, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις.

     

    Η Google ξεκίνησε να διαθέτει ήδη ένα preview του ARCore SDK(software development kit) το οποίο θα επιτρέψει στους δημιουργούς μελλοντικών εφαρμογών επαυξημένης πραγματικότητας για Android smartphones, να πειραματιστούν με την νέα πλατφόρμα. Για την ώρα υποστηρίζονται τα Pixel και Samsung S8, εφόσον τρέχουν Nougat 7.0 ή νεώτερη έκδοση του Android, με την Google να ελπίζει ότι 100 εκατομμύρια συσκευές, από τα 2 δισεκατομμύρια που είναι ενεργά, να υποστηρίζονται μέχρι την ολοκλήρωση της preview περιόδου. Η Google ήδη συνεργάζεται με κατασκευαστές όπως οι  Samsung, Huawei, LG και ASUS, προκειμένου να επιτευχθεί ένα υψηλό επίπεδο ποιότητας και επιδόσεων.

     

     

    Το ARCore λειτουργεί με Java/OpenGL, Unity και Unreal. Το ARCore μπορεί να αξιοποιήσει την κάμερα της συσκευής για motion tracking, να ανιχνεύσει οριζόντιες επιφάνειες και να παρατηρήσει τον περιβάλλον φωτισμό και να επιτρέψει στους δημιουργούς των εφαρμογών να φωτίσουν τα εικονικά αντικείμενα έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικά δεμένα με το πραγματικό περιβάλλον. Επιπλέον η Google αναπτύσσει και νέα εργαλεία τα οποία θα βοηθήσουν τους δημιουργούς να φτιάξουν εύκολα τρισδιάστατα αντικείμενα για εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας.

     

    Για όποιον θέλει να πάρει μια πρόγευση, μπορεί να ρίξει μια ματιά στα ήδη διαθέσιμα demos που υπάρχουν στην παρακάτω διεύθυνση: AR Experiments

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.