Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    H επίσημη ανακοίνωση της CRYORIG σχετικά με το PCB των Skylake

    Παραθέτουμε εδώ μερικά σημεία του δελτίου τύπου της εταιρείας :

     

    "Η CRYORIG θα ήθελε να διαβεβαιώσει ότι κανένα από τα προϊόντα της δεν έχει παρουσιάσει το πρόβλημα αυτό και ούτε έχει αναφερθεί από κάποιο μέσο , από μεταπωλητή ή από εσωτερικές δοκιμές. Οι ψύκτρες της CRYORIG είναι πλήρως συμβατές με το SOCKET 1151 και ακολουθούν τις προδιαγραφές που έχουν οριστεί από τους κατασκευαστές των επεξεργαστών.

     

    Αλλά θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι ως μέτρο προφύλαξης οι χρήστες θα πρέπει να μεταφέρουν τα συστήματά τους σε οριζόντια θέση (με την ψύκτρα σε κάθετη θέση)

     

    Βασισμένοι σε μαρτυρίες και αναφορές είμαστε σε θέση να κάνουμε μερικές παρατηρήσεις ακόμα κι αν τα προϊόντα της CRYORIG δεν έχουν παρουσιάσει τέτοια προβλήματα. Θεωρούμε ότι η αιτία του λυγισμένου ή κατεστραμμένου PCB είναι ένας συνδυασμός δύο παραγόντων

    • Υψηλή πίεση από την ψύκτρα και τον μηχανισμό στήριξής της, χωρίς να υπάρχει καθόλου ευλυγισία και,
    • Αυξημένη κατευθυνόμενη δύναμη η οποία προκαλείται από το βάρος της ψύκτρας κατά την μετακίνηση του κουτιού.

     

    Σε περιπτώσεις που έχουν αναφερθεί σε διάφορα μέσα, είναι αλήθεια ότι έχουν παρουσιαστεί προβλήματα σε έτοιμα συστήματα τα οποία έχουν εγκατεστημένη την ψύκτρα πριν την αποστολή τους. Έτσι αν έχει τοποθετηθεί μία ψύκτρα με υψηλή πίεση και δεν έχει περιθώρια ευλυγισίας και η συσκευασία μεταφέρεται σε διάφορα σημεία κατά την αποστολή τότε υπάρχει η περίπτωση να λυγίσει το πιο μαλακό σημείο, που φυσικά είναι το Skylake PCB.

     


    50ee6e29 0672 4bb7 bbd0 130e3e3bd302

     

    Οι ψύκτρες της CRYORIG χρησιμοποιούν δύο συστήματα τοποθέτησης. Το MultiSeg το οποίο προορίζεται για τα βαρύτερα προϊόντα και το X-Bar και το MultiSeg Light για τα ελαφρύτερα. Το MultiSeg Quick Mount System χρησιμοποιεί μία στιβαρή Medium Carbon Steel backplate η οποία προστατεύει τις μητρικές από μεγάλες ψύκτρες όπως η R1 και η H5. Ο συνδυασμός της backplate, με το σύστημα ελατηρίων του μηχανισμού στήριξης της ψύκτρας το οποίο παρέχει την απαιτούμενη ευελιξία και μπορεί να απορροφάει τους κραδασμούς, είναι η αιτία που κανένα προϊόν της CRYORIG δεν έχει κάνει ζημιά σε κάποιον επεξεργαστή.

     

    Στα πιο ελαφριά προϊόντα το σύστημα τοποθέτησης X-Bar και MultiSeg Light χρησιμοποιούν ένα άλλο είδους backplate το οποίο περιέχει 30% Fiber Glass PBT και διαθέτει ένα μικρό βαθμό ευλυγισίας. Οι ελαφρύτερες ψύκτρες H7/M9 και C7 δεν ασκούν τόσο μεγάλη πίεση στη μητρική και έτσι δεν χρειάζεται backplate από ατσάλι.

     

    Τέλος, ως γενικό κανόνα πρέπει να έχουμε ότι στη μεταφορά ευπαθών ηλεκτρονικών εξαρτημάτων πρέπει να δίνεται η δέουσα προσοχή. Επίσης θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε τους πελάτες μας ότι πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς όταν χρησιμοποιούν τα προϊόντα της εταιρίας μας και τα συστήματα τοποθέτησης και στήριξης των ψυκτρών.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.