Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    H νέα συσκευή εικονικής πραγματικότητας της Google ονομάζεται Daydream

     Η Google φυσικά και έχει σχέδια για την αγορά της εικονικής πραγματικότητας. Απλώς θα αφήσει τους άλλους να κατασκευάσουν τις συσκευές. 

    Έτσι αντί να επιχειρήσει να ανταγωνιστεί τις υψηλού επιπέδου Oculus του Facebook και του Vive της HTC, η Google τελικά παρουσίασε ένα virtual reality headset το οποίο τελικά είναι το Cardboard 2.0.

     

    google-vr.jpg

     

    Στο Google I/O η εταιρία παρουσίασε το Daydream το οποίο είναι ένα headset πιο άνετο από το αρχικό Cardboard, αφού τώρα υπάρχει και μία ταινία στήριξης για το κεφάλι και είναι πιο εργονομικό. Είναι μία χαμηλού κόστους συσκευή η οποία χρειάζεται και ένα smartphone για να λειτουργήσει. Εκεί που η Google πρόσθεσε την δική της τεχνολογία είναι ο ελεγκτής που συνοδεύει τη συσκευή αυτή. Ο μικρός αυτός controller είναι γεμάτος με αισθητήρες, διαθέτει δύο κουμπιά και trackpad αφής και έχει τη δυνατότητα να καταλαβαίνει προς πια μεριά γέρνει και προς ποια κατεύθυνση στοχεύει.

     

    daydream-controller-cu.jpg

     

    Η Google δεν σχεδιάζει να πουλήσει η ίδια τον Daydream controller αλλά θα δώσει τα σχέδια σε τρίτους κατασκευαστές. Το Daydream αναμένεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο αλλά η εταιρία δεν αποκάλυψε τους συνεργάτες τους που θα κατασκευάσουν το headset και τον controller. Το άλλο βασικό εξάρτημα του Daydream, είναι φυσικά το smartphone. Όπως και με το αρχικό Cardboard, το Daydream χρειάζεται ένα τηλέφωνο για να λειτουργήσει με τη συσκευή αυτή να αποτελεί και την οθόνη στην οποία θα προβάλλεται το περιβάλλον της εικονικής πραγματικότητας.

     

    mg3158-1.jpg

     

    Η Google σχεδιάζει να πιστοποιεί τα διάφορα smartphones που πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις όπως ανάλυση οθόνης, δυνατότητα ανίχνευσης της κίνησης του κεφαλιού, αλλά και την καθυστέρηση της ανίχνευσης των κινήσεων αυτών. Πολλά από τα τελευταία τηλέφωνα υψηλών επιδόσεων που κυκλοφόρησαν τελευταία θα είναι συμβατά με το Daydream. Σύμφωνα με την Google οι εταιρίες Samsung, HTC, Alcatel, Asus, Huawei, Xiaomi, LG και ZTE  σχεδιάζουν την παραγωγή συμβατών συσκευών με το Daydream

     

    Όσον αφορά το κομμάτι του λογισμικού η Google σχεδιάζει να ενσωματώσει το "VR Mode" στη νέα έκδοση του Android N, καθώς και VR εκδόσεις του Google Play Store καθώς και αντίστοιχα περιβάλλοντα για εφαρμογές παρόχων όπως το Netflix, το Hulu και το Imax, αλλά και για τις εφαρμογές της ίδιας της εταιρίας όπως το Google Photos,  το Street View και το YouTube.

     

     

     

    Πηγή : recode


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.