Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    H νέα τεχνολογία XeSS upscaling της Intel θα λειτουργεί και με Radeon και GeForce GPUs

    H Intel επιβεβαίωσε και επέδειξε κάποιες λεπτομέρειες για την τεχνολογία XeSS upscaling που βασίζεται σε AI. Η τεχνολογία αυτή θα λανσαριστεί με τις Xe GPUs από το 2022.

     

    large.81225_01_intels-new-xess-upscaling-tech-will-also-work-on-radeon-geforce-gpus_full.jpg

     

    Η νέα τεχνολογία Intel XeSS θα χρησιμοποιεί είτε τις οδηγίες XMX που έχουν οριστεί στις νέες κάρτες γραφικών ARC Alchemist και GPU DG2, είτε τις οδηγίες DP4a που βρίσκονται στις ενσωματωμένες GPU στις νέες σειρές της Intel με βάση την αρχιτεκτονική Xe-LP.  Εκτός αυτού, θα λειτουργήσει επίσης στη GPU NVIDIA Pascal GP102-106.
     

    large.81225_06_intels-new-xess-upscaling-tech-will-also-work-on-radeon-geforce-gpus_full.jpg

     

    Η Intel δήλωσε ότι θα ανοίξει την τεχνολογία XeSS στους προγραμματιστές παιχνιδιών και τους ανταγωνιστές της στην αγορά GPU, με το XeSS να είναι ανοιχτού κώδικα. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένουμε ότι η νέα τεχνολογία XeSS της Intel θα λειτουργεί με πολλές GPU NVIDIA GeForce και AMD Radeon.

     

    large.81225_05_intels-new-xess-upscaling-tech-will-also-work-on-radeon-geforce-gpus_full.jpg

     

     

     

    Όσον αφορά στην ίδια την τεχνολογία XeSS, βασίζεται σε νευρωνικά δίκτυα παρόμοια με την τεχνολογία DLSS της NVIDIA. Η νέα τεχνολογία XeSS της Intel θα χρησιμοποιεί διανύσματα κίνησης και  προσωρινή μνήμη ιστορικού, βελτιώνοντας την ποιότητα των γραφικών σε κίνηση. Μπορείτε να δείτε στο βίντεο που έκανε η Intel ότι λειτουργεί, αλλά το πόσο καλά θα φανεί όταν στο μέλλον φτάσουν κάποια προϊόντα στα χέρια των reviewers.

     

    large.81225_02_intels-new-xess-upscaling-tech-will-also-work-on-radeon-geforce-gpus_full.jpg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.