Jump to content


  • gdp77
    gdp77

    H Νvidia βρήκε τη λύση για την έλλειψη και τις εξωφρενικές τιμές των καρτών γραφικών: Επαναφέρει στην αγορά τις GeForce GTX 1050ti!

    Τον περασμένο μήνα φημολογήθηκε ότι η NVIDIA άρχισε να προμηθεύει GPU TU106 για κάρτες γραφικών RTX 2060, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει αυξημένη παρουσία αυτού του SKU στην αγορά. Ταυτόχρονα, η NVIDIA επικεντρώνεται τώρα σε ακόμη παλιότερα chip, όπως η σειρά GTX 1050 Ti που βασίζεται στο GP107.

     

    Οι κάρτες γραφικών 4 GB σίγουρα δεν θα προσφέρουν εμπειρία υψηλού επιπέδου, αλλά υπάρχει ένας καλός λόγος για τον οποίο η NVIDIA εστιάζει σε αυτό το SKU. Πρώτον, η παροχή GPU χαμηλού επιπέδου είναι πραγματικά χαμηλή. Κοινώς δεν υπάρχουν κάρτες ούτε για δείγμα. Η παγκόσμια πανδημία έχει αυξήσει σημαντικά τη ζήτηση για ψυχαγωγία και δεν είναι όλοι οι πελάτες πρόθυμοι να ξοδέψουν εκατοντάδες δολάρια για μια νέα κάρτα γραφικών. Η ευρύτερη διαθεσιμότητα των RTX 2060 και GTX 1660 θα απελευθέρωνε σίγουρα κάποια πίεση στα κανάλια τροφοδοσίας. Εν τω μεταξύ, οι λιανοπωλητές θα έρθουν αντιμέτωποι και με την υψηλή δημοτικότητα του μοντέλου RTX 3060, το οποίο θα κυκλοφορήσει σε δύο εβδομάδες από τώρα.

     

    Δεύτερον, οι κάρτες 4 GB δεν είναι πλέον ελκυστικές για τους εξορύκτες κρυπτονομισμάτων. Η εξόρυξη Ethereum απαιτεί τώρα περισσότερα από 4 GB VRAM, τα οποία βασικά διαθέτουν πολλές Radeon RX 470 και RX 570. Εάν έχετε περιορισμένο προϋπολογισμό, η αγορά μιας από αυτές τις κάρτες μπορεί να είναι μια καλή εναλλακτική λύση.

     

     

    Η NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti είναι μια GPU βασικού επιπέδου που διαθέτει GPU GP107 με 768 πυρήνες CUDA. Κατά την κυκλοφορία, μια περιορισμένη παραλλαγή που ονομάζεται GTX 1050 ήταν διαθέσιμη με μνήμη 2 GB, ενώ η εταιρεία κυκλοφόρησε επίσης ένα μοντέλο 3 GB.

     

    Οι κάρτες GTX 1050 Ti είναι πράγματι διαθέσιμες από εμπόρους λιανικής που έχουμε ελέγξει. Φαίνεται ότι μόνο ορισμένα SKU βρίσκονται επί του παρόντος σε απόθεμα, οπότε δεν θα ήταν αλήθεια να πούμε ότι η επαναφορά του GTX 1050 Ti είχε ήδη συμβεί.

    large.Newegg-GTX-1050-Ti-768x270.jpg

    large.OverclockersUK-GTX-1050-Ti-768x473.jpg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.