Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    H παθητική ψύκτρα της Noctua "φτάνει σύντομα" στο PC σας για να βάλει τέλος στη χρήση ανεμιστήρων!

    Η πολυαναμενόμενη παθητική ψύκτρα της Noctua "έρχεται πολύ σύντομα", δήλωσε η εταιρεία σε ένα tweet. Απαντώντας στο FanlessTech, η Noctua επιβεβαίωσε ότι η παθητική της ψύκτρα θα κυκλοφορήσει, μετά από αρκετές καθυστερήσεις.

     

    large.E1OERvdXsA8Ypnc.jpg

     

    Για πρώτη φορά είδαμε την πρωτότυπη παθητική ψύκτρα της Noctua στην Computex 2019. Η αυστριακή εταιρεία φημίζεται για τα σχέδια των των ψυκτρών της (που είτε λατρεύεις είτε μισείς) και υπόσχεται μια παθητική λύση για τους επεξεργαστές υψηλών επιδόσεων. Η νεά ψύκτρα θα είναι σε θέση να ψύξη επεξεργαστές 120W!

     

     

     

    Πρόκειται σίγουρα για κάτι εντυπωσιακό, αν λάβουμε υπόψιν μας και τις δηλώσεις της Noctua που αναφέρουν ότι "οι κατασκευαστές υπολογιστών πρέπει να προετοιμαστούν να εκπλαγούν από το πόσο καλά αποδίδει".

     

    "Το καλό το πράγμα αργεί να γίνει" λέει ο θυμόσοφος λαός μας και μάλλον εδώ συμβαίνει κάτι τέτοιο. Η ψύκτρα μπήκε σε φάση μαζικής παραγωγής στα τέλη του περασμένου έτους / αρχές του τρέχοντος έτους, με σκοπό να κυκλοφορήσει μέχρι το δεύτερο τρίμηνο.

     

    Εάν αναρωτιέστε γιατί θα θέλατε μια τέτοια παθητική λύση για το PC σας, ο Jakob Dellinger της Noctua εξηγεί όλα αυτά σε μια συνέντευξη στο RelaxedTech:

     

    "Η βασική πρόκληση είναι ότι για να είναι ένα παθητικό ψυγείο πραγματικά αποτελεσματικό, οι παράμετροι σχεδιασμού όπως η κλίση των πτερυγίων και το πάχος τους πρέπει να είναι αρκετά διαφορετικές", λέει ο Dellinger. "Χρειάζεται μια συγκεκριμένη κλίση για να είναι αρκετά χαμηλή η αντίσταση ροής για επαρκή φυσική μεταφορά και ένα ορισμένο πάχος πτερυγίου για να έχεις τη μάζα που απαιτείται για την απορρόφηση αρκετής θερμικής ενέργειας. Αυτό σημαίνει ότι απαιτούνται διαφορετικά μηχανήματα κατασκευής, π.χ. πολύ ισχυρότερες πρέσες σφράγισης κλπ. Το να επιτευχθεί αυτό με έναν λογικά αποδοτικό τρόπο ήταν μια πρόκληση".

     

    "... Υπάρχει μια ορισμένη ομορφιά και απλότητα στο να πηγαίνεις σε λύσεις εντελώς χωρίς ανεμιστήρες παρά να περιστρέφεις αργούς ανεμιστήρες, δεν υπάρχει πραγματικό πιθανό σημείο αποτυχίας, λιγότερη συσσώρευση σκόνης και φυσικά η ευτυχία της απόλυτης σιωπής", σημειώνει ο Dellinger.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.