Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    H πιστοποίηση 80 plus θα κοστίζει ακριβότερα, κάτι που πιθανόν να επηρεάσει τις τιμές των τροφοδοτικών

    Το πρόγραμμα με το λογότυπο 80 Plus, από την Plug Load Solutions, έχει γίνει πανταχού παρόν μέσο για τους καταναλωτές προκειμένου να βαθμολογήσουν τη λειτουργική ποιότητα των μονάδων τροφοδοσίας υπολογιστή (PSU). Το PSU είναι ένα ζωτικό μέρος του PC, καθώς. όταν είναι καλής ποιότητας. εξασφαλίζει ότι δεν χρειάζεται να το αντικαταστήσετε για χρόνια και τροφοδοτεί αξιόπιστα όλα τα υποσυστήματα του υπολογιστή σας. Το 80 Plus περιορίζεται στην ηλεκτρική απόδοση μεταγωγής του PSU, ως μονάδα βαθμολόγησης, και εκχωρεί έναν από τους έξι βαθμούς, οι οποίοι είναι πιθανότατα πιο εύκολο να κατανοήσουν οι καταναλωτές σε σχέση με άλλες βαθμολογήσεις από τεχνικά ανώτερους οργανισμούς πιστοποίησης, όπως η Cybenetics. Ένα ερευνητικό άρθρο στο Igor's Lab αποκαλύπτει ότι ο φορέας αδειοδότησης του λογότυπου 80 Plus έχει προφανώς αυξήσει σημαντικά τα τέλη αδειοδότησης, τα οποία οι κατασκευαστές PSU ενδέχεται να μεταβιβάσουν στους καταναλωτές, ειδικά στην περίπτωση ορισμένων από τα μοντέλα μικρότερης παραγωγής.

     

    Το άρθρο του Igor's Lab αναφέρει ένα έγγραφο πολιτικής αδειοδότησης και πιστοποίησης 80 Plus για να αποκαλύψει τη δομή κόστους για την πιστοποίηση, συμπεριλαμβανομένου του τι κοστίζει για έναν κατασκευαστή να εγγραφεί (εφάπαξ χρέωση άδειας) και τέλη δοκιμής ανά μονάδα. Η "μονάδα" εδώ αναφέρεται σε ένα μεμονωμένο SKU, είναι μια κατ' αποκοπή χρέωση και δεν ισχύει για πωλήσεις ανά μονάδα. Επομένως, κάθε παραλλαγή ενός μοντέλου (SKU) πρέπει να πιστοποιείται ξεχωριστά (για παράδειγμα, η σειρά HX της Corsair θα ήταν μοντέλο και τα HX750W και HX850W θα ήταν "παραλλαγές" και αντιμετωπίζονται ως δύο ξεχωριστές πιστοποιήσεις).

     

    large.o4Wm7BXN6YP5W605.jpg

     

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η Plug Load Solutions αύξησε την τιμή πιστοποίησης ανά SKU κατά 3 φορές. Για ένα νέο μοντέλο που κυκλοφόρησε μετά το 2021, αυτό θα σήμαινε αύξηση των κατ 'αποκοπή τελών αδειοδότησης κατά δεκάδες χιλιάδες δολάρια. Εάν ένας κατασκευαστής κυκλοφορήσει ένα PSU σε 450 W, 550 W, 650 W, 750 W, 850 W και 1000 W, πληρώνει κατ' αποκοπή 21.000 $. Είναι ενδιαφέρον ότι το Igor's Lab αναφέρει ότι ένας κατασκευαστής πρέπει να πληρώσει τα τέλη αδειοδότησης ακόμη και για ένα μοντέλο OEM / whitebox PSU που έχει ήδη πιστοποιηθεί από το 80 Plus. Το "OEM" αναφέρεται εδώ στους CWT, Seasonic, HEC, Fortron κ.λπ., οι οποίοι κατασκευάζουν PSU για άλλους. Εάν ένα γενικό πιστοποιημένο μοντέλο 650 W επαναπροσδιορίζεται από τρίτο κατασκευαστή, επιβάλλονται τέλη αδειοδότησης εκ νέου για κάθε μάρκα.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.