Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    H AMD είναι έτοιμη να κατασκευάσει επεξεργαστές αρχιτεκτονικής ARM

    Ο CFO tης AMD, Devinder Kumar, σχολίασε ότι η AMD είναι έτοιμη να κατασκευάσει επεξεργαστές αρχιτεκτονικής ARM αν χρειαστεί, σημειώνοντας ότι οι πελάτες της εταιρείας θέλουν να συνεργαστούν με την AMD σε τέτοιες λύσεις.
    Η δήλωση αυτή έγινε κατά τη διάρκεια της Τεχνολογικής Διάσκεψης της Deutsche Bank την περασμένη εβδομάδα, και ήταν βασισμένη σε παλαιότερα σχόλια της CEO της AMD Lisa Su που υπογράμμισαν την προθυμία της εταιρείας να δημιουργήσει προσαρμοσμένες λύσεις για τους πελάτες της, είτε αυτές βασίζονται σε αρχιτεκτονικές x86 είτε σε Arm.

    Η Intel σκοπεύει επίσης να παράγει τσιπ Arm και RISC-V, πράγμα που σημαίνει ότι η άνοδος των αρχιτεκτονικών που δεν είναι x86 θα τροφοδοτηθεί εν μέρει από τους διαχειριστές του κυρίαρχου οικοσυστήματος x86. "Αλλά θα σας πω από τη δική μου σκοπιά, όταν εξετάζονται υπολογιστικές λύσεις, είτε πρόκειται για x86 είτε για ARM ή ακόμη για άλλους τομείς, αυτό αποτελεί τομέα εστίασης ανάπτυξης και επενδύσεων για εμάς", απάντησε ο διευθυντής της AMD, Devinder Kumar, σε ερώτηση σχετικά με άποψη της εταιρείας για ανταγωνιστικούς επεξεργαστές αρχιτεκτονικής ARM. "Γνωρίζουμε πολύ καλά τον τομέα των επεξεργαστών. Ακόμη και με την ARM, έχουμε πολύ καλή σχέση. Και καταλαβαίνουμε ότι οι πελάτες μας θέλουν να συνεργαστούν με εμάς για το συγκεκριμένο προϊόν για να παραδώσουν εμπορικές λύσεις. Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε ακόμα κι αν δεν είναι αρχιτεκτονική x86, αν και πιστεύουμε ότι το x86 είναι μια κυρίαρχη δύναμη σε αυτόν τον τομέα ».


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.