Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    H AMD για πρώτη φορά την τελευταία πενταετία ξεπερνά την Nvidia σε πωλήσεις GPU

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν για το το δεύτερο τρίμηνο του 2019 από την Jon Peddie Research, για πρώτη φορά τα τελευταία 5 χρόνια, η AMD ξεπέρασε ως προς το μερίδιο αγοράς την Nvidia. Οι πωλήσεις των AMD GPUs κατέγραψαν άνοδο 9,85% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του έτους και διά αυτού του τρόπου ξεπέρασαν σε πωλήσεις την Nvidia.

     

    2.jpeg

     

    Το παραπάνω διάγραμμα αφορά σε συνολικό μερίδιο GPU σε laptops, desktops και κονσόλες (όπου η Νvidia δεν έχει παρουσία). 

     

    Τα αποτελέσματα προκαλούν εντύπωση, καθώς η AMD δεν έχει την ταχύτερη GPU της αγοράς, δεν υποστηρίζει εγγενώς τεχνολογίες όπως το Ray Tracing, δεν έχει ισχυρή παρουσία στα laptops ούτε και η τελευταία της αρχιτεκτονική RDNA είναι πλήρης (υπάρχουν μόνο middle-range υλοποιήσεις). Πιθανόν η αφθονία των φτηνών GPUs που ενσωματώνονται σε πολλά APUs της εταιρείας καθώς και η πολλά υποσχόμενη σειρά GPUs 5700 να έσπρωξαν τις πωλήσεις προς τα πάνω. 

     

    Παρά τις καλύτερες πωλήσεις της AMD όμως, η NVIDIA εξακολουθεί και παρουσιάζει πολύ μεγαλύτερα κέρδη καθώς τα φθηνότερα προϊόντα συνήθως δεν ενσωματώνουν μεγάλα περιθώρια κέρδους.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.