Jump to content


  • gdp77
    gdp77

    H AMD προσχωρεί μαζί με την Intel στο CXL Interconnect Consortium

    Η AMD ανακοίνωσε ότι προσχώρησε στο Compute Express Link (CXL) consortium για την ανάπτυξη του PCIe 5.0-based cache-coherent interconnect του οποίου τις προδιαγραφές έκδοσης 1.0 δημοσίευσε η Intel τον περασμένο Μάρτιο μαζί με άλλα 8 ιδρυτικά μέλη.

     

    Σε μια ανάρτηση σε blog, ο  Mark Papermaster, CTO και EVP τεχνολογίας και μηχανικής της AMD, ανακοίνωσε: «Ως υποστηρικτές των ανοικτών προτύπων, είμαστε ενθουσιασμένοι για την προσχώρηση στο CXL καθώς και για τις δυνατότητες που παρουσιάζονται με τη συνεργασία με άλλα ηγετικά μέλη του οικοσυστήματος αυτού, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σαν μία ενιαία βιομηχανία».

     

    Με την προσθήκη της AMD το CXL έχει τώρα 55 δημόσια μέλη. Μερικά από τα πιο αξιοσημείωτα είναι εταιρείες όπως: Alibaba, Broadcom, Cisco, Dell EMC, Facebook, Google, Mellanox (εξαγοράστηκε από την Nvidia), Microsoft, Western Digital και SK Hynix. Αξιοσημείωτη είναι επίσης και η συμμετοχή της ARM αν και η συγκεκριμένη εταιρεία έχει δικό της CCIX interconnect.

     

    Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι το CXL έχει γίνει ευρέως αποδεκτό.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.