Jump to content


  • gdp77
    gdp77

    H Apple πρόκειται να επενδύσει $6 δισ. σε πρωτότυπο περιεχόμενο για το tv+

    Προκειμένου να ανταγωνιστεί με τα Disney+, HBO και Netflix, η Apple ανεβάζει το budget για το ανακοινωμένο Apple tv+ από $1 δισ. στο εξωπραγματικό ποσό των $6 δισ. 

     

    H Apple επιχειρεί να ξεκινήσει την υπηρεσία tv+ πριν από το Disney+ που θα διατεθεί εμπορικά τον Νοέμβριο. Σήμερα δημοσιεύθηκε και ένα trailer για την πρωτότυπη σειρά "The morning show" και σύμφωνα με το CNBC η Apple πληρώνει ανά επεισόδιο περισσότερα χρήματα συγκριτικά με τα επεισόδια της τελευταίας σεζόν του Game Of Thrones. Όπως σε κάθε ψηφιακή streaming υπηρεσία, το περιεχόμενο είναι αυτό που διαμορφώνει την επιτυχία. Το Disney+ έχει το πλεονέκτημα να ξεκινήσει με έναν μεγάλο κατάλογο περιεχομένου, ενώ το Netflix διαρκώς αυξάνει το πρωτότυπο περιεχόμενο που διαθέτει τόσο σε σειρές όσο και σε ταινίες.

     

     Η Apple συνεχίζει να διαφοροποιείται σε κάθε τρίμηνο από εταιρεία hardware σε εταιρεία παροχής υπηρεσιών, καθώς οι τελευταίες παρέχουν όλο και μεγαλύτερο εισόδημα κάθε χρόνο. Το επιπρόσθετο πλεονέκτημα των υπηρεσιών είναι ότι δεν επηρεάζονται τα έσοδά τους από δασμούς όπως αυτοί που προκύπτουν από τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας.

     

    Η Apple, όπως και το Netflix χρειάζονται τεράστιες επενδύσεις στις υπηρεσίες τους ώστε να κτίσουν ισχυρές βιβλιοθήκες περιεχομένου που προϊόντως του χρόνου θα αποσβέσουν το κόστος και θα αποφέρουν κέρδη. Τα $6 δισ. φαίνονται τεράστια επένδυση, αλλά ας έχουμε κατά νου ότι η Apple έχει $950 δισ. market cap σε σχέση με το Netflix με $135 δισ. και την Disney με $250 δισ. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι η Apple είναι κυρίως hardware εταιρεία ενώ οι άλλες δύο είναι εταιρείες παροχής περιεχομένου. 

     

    Η χρονιά αυτή, κατά συνέπεια, θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, καθώς το Netflix για πρώτη φορά θα έχει να ανταγωνιστεί δύο κολοσσούς και το τοπίο των streaming υπηρεσιών θα γίνει ένα νέο πεδίο μάχης.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.