Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    H Foxconn εξαγόρασε τη Sharp

    Η γιαπωνέζικη εταιρία Sharp αποδέχτηκε την προσφορά της Ταϊβανέζικης εταιρίας Foxconn Technology Group ύψους 6.24 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά της.

     

    Η εξαγορά αυτή ήταν σε συζητήσεις για χρόνια με την τελευταία αποτυχημένη προσπάθεια να έχει γίνει το 2012. Η ολοκλήρωσή της προκάλεσε αντιδράσεις στην Ιαπωνία όπου οι εξαγορές τοπικών εταιρειών από τρίτες χώρες δεν τυγχάνουν καλής αποδοχής. Αλλά η συμφωνία αυτή είναι μία μεγάλη επιτυχία για την Apple και τη Foxconn.

     

    Η εταιρία Foxconn έχει αναλάβει τη συναρμολόγηση του iPhone για λογαριασμό της Apple. Το νούμερο ένα προϊόν της Apple σε πωλήσεις και έσοδα για το οποίο εκτός από τη συναρμολόγηση, κατασκευάζει και κάποια εξαρτήματά του. Έτσι πουλάει στην Apple υπηρεσίες και υλικά με το πιο ακριβό από αυτά να αποτελεί η οθόνη του iPhone. Η Foxconn όμως δεν κατασκευάζει οθόνες. Αλλά η Sharp κάνει ακριβώς αυτό. Επίσης άλλες εταιρίες όπως η LG και η Samsung κατασκευάζουν οθόνες για κινητά με android τα οποία ανταγωνίζονται το iPhone.

     

    56ced247a9663-Screenshot(1).png

     

    Με την απόκτηση της Sharp, η Foxconn θα κερδίσει ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους από τις υπηρεσίες και τα υλικά που προσφέρει στην Apple για το iPhone. Αλλά και η Apple ωφελείται από αυτή τη συμφωνία αφού μπορεί να αγοράσει τις οθόνες της για το iPhone από μια εταιρία με την οποία συνεργάζεται και όχι από έναν ανταγωνιστή. Επίσης μπορεί να αγοράσει τις οθόνες αυτές φθηνότερα από ότι από ότι θα πλήρωνε στην LG ή στη Samsung κάτι που σημαίνει ότι το iPhone θα στοιχίζει λιγότερο για την κατασκευή του αλλά όχι απαραίτητα και χαμηλότερη λιανική τιμή πώλησης..

     


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.