Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    H Google αφαίρεσε πάνω από 900 εκατομμύρια συνδέσμους παράνομου περιεχομένου το 2016

    Η Google αφαίρεσε πάνω από 900 εκατομμύρια συνδέσμους πειρατικού περιεχομένου μέσα στο 2016, διπλάσιο αριθμό από αυτούς της περασμένης χρονιάς. Παρόλο που η Google κάνει προσπάθειες να μειώσει τη εμφάνιση αυτών των συνδέσμων στα αποτελέσματα αναζήτησης, συνεχίζει να εκφράζει τις διαφωνίες της με τους κατόχους των πνευματικών δικαιωμάτων για το πώς πρέπει να γίνεται από εδώ και πέρα αυτή η διαδικασία.

     

    Screenshot (2).png

     

    Η πλειοψηφία αυτών των αιτημάτων για την κατάργηση περιεχομένου λόγω πνευματικών δικαιωμάτων, προέρχεται από τη βιομηχανία του θεάματος και της μουσικής, στοχεύοντας εκατοντάδες χιλιάδες διαφορετικές ιστοσελίδες.  Τα τελευταία χρόνια τα αιτήματα αυτά έχουν αυξηθεί με γεωμετρικό ρυθμό, με το 2016 να καταρρίπτει όλα τα ρεκόρ. Τους τελευταίους 12 μήνες, οι κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων έχουν ζητήσει από τη Google την αφαίρεση πάνω από ενός δισεκατομμυρίου συνδέσμων, με τον ισχυρισμό ότι παραβιάζουν τα πνευματικά δικαιώματα, διπλάσια από το 2015 όπου τα αιτήματα αφορούσαν 558 εκατομμύρια συνδέσμους.

     

    Η νέα αναφορά διαφάνειας της εταιρίας ρίχνει φως στη διαδικασία αυτή, σύμφωνα με την οποία αφαιρέθηκαν 914 εκατομμύρια αποτελέσματα αναζήτησης.  Εξετάζοντας αυτά τα αποτελέσματα, βλέπουμε ότι οι ιστοσελίδες αυτές δεν αποτελούνται μόνο από τους συνήθεις ύποπτους, αλλά στην πραγματικότητα ανέρχονται στους 351.000 διαφορετικούς ιστότοπους.

     

    goog2016dmca-e1483102127180.png

     

    Ως συνήθως η βρετανική εταιρία προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων BPI είναι ο ηγέτης στη σταυροφορία κατά της πειρατείας με πάνω από 80 εκατομμύρια αιτήματα, αλλά και άλλοι πάροχοι περιεχομένου όπως το Fox, η NBC Universal,  η HBO και η Microsoft είναι ανάμεσα σε αυτούς που έχουν υποβάλλει τα περισσότερα αιτήματα. Ενώ τα αιτήματα αυτά έχουν αυξηθεί σε σχέση με τα τελευταία χρόνια, φαίνεται ότι θα υπάρχει δραστική μείωση μέσα στο 2017 αφού τους τελευταίους έξι μήνες  τα αιτήματα δεν έχουν παρουσιάσει αύξηση και κυμαίνονται περίπου στα 20 εκατομμύρια αιτήματα κάθε εβδομάδα.

     

    Οι κάτοχοι των πνευματικών δικαιωμάτων διαφωνούν με τη Google, για το πώς διαχειρίζεται αυτά τα αιτήματα και απαιτούν για τη μόνιμη διαγραφή αυτών των αποτελεσμάτων αναζήτησης, ώστε οι σύνδεσμοι αυτοί να μην εμφανίζονται ξανά στα αποτελέσματα αναζήτησης. Η Google  παρόλα αυτά παραμένει πιστή στη θέση της ότι το τρέχων σύστημα είναι ικανό να αντιμετωπίσει το παράνομο περιεχόμενο στα αποτελέσματα αναζήτησης.

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.