Jump to content


  • gdp77
    gdp77

    H Intel πιέζει για την καθιέρωση του ATX12VO προτύπου που απαιτεί νέες μητρικές και τροφοδοτικά

    Ίσως να μην το δούμε να συμβαίνει αμέσως, αλλά στο μέλλον φαίνεται ότι θα γλιτώσουμε από αυτόν τον σύνδεσμο τροφοδοσίας 24 ακίδων που πηγαίνει στις μητρικές πλακέτες προς κάτι πολύ μικρότερο, καλύτερο και πιο αποδοτικό.

     

    Η Intel φαίνεται να είναι αυτή που προωθεί το νέο ενεργειακά αποδοτικό πρότυπο ATX12VO, με την κυκλοφορία της επερχόμενης πλατφόρμας 12ης γενιάς "Alder Lake-S". Το θέμα, όμως, είναι ότι οι κατασκευαστές μητρικών καρτών και οι κατασκευαστές PSU δεν είναι ικανοποιημένοι με τα νέα.

     

    Η καθιέρωση του νέου προτύπου απαιτεί μια νέα υποδοχή τροφοδοσίας 10 ακίδων στη μητρική πλακέτα σας, επομένως μια νέα μητρική πλακέτα. Απαιτεί, ακόμα, μια νέα υποδοχή τροφοδοσίας 10 ακίδων έτοιμη στο νέο σας τροφοδοτικό (PSU), καθώς το τροφοδοτικό δεν μπορεί να διαθέτει άλλες ράγες ισχύος εκτός από αυτή των 12V. Όπου υπάρχει ανάγκη για μεγαλύτερη ή μικρότερη τάση από 12V, η μητρική πλακέτα θα αναλαμβάνει τις όποιες μετατροπές και όχι το PSU όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.

     

    Οι μητρικές πλακέτες θα είναι πολύ πιο περίπλοκες ... θα κοστίζουν περισσότερα χρήματα ... έτσι οι κατασκευαστές δεν είναι ακόμα ευχαριστημένοι με τη μετάβαση αυτή.

     

    large.79389_07_intel-pushes-for-atx12vo-standard-new-10-pin-power-connector-psus_full.jpg

     

    Το VideoCardz αναφέρει ότι μίλησε με τις πηγές του σε κατασκευαστές μητρικών καρτών, οι οποίες επιβεβαίωσαν ότι "η Intel ενδιαφέρεται πράγματι για το ATX12VO να γίνει ένα πιο δημοφιλές πρότυπο, αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχει έντονη αντίδραση από κατασκευαστές μητρικών καρτών καθώς και από κατασκευαστές τροφοδοτικών. Οι περισσότερες κορυφαίες μητρικές για τους Alder Lake είναι απίθανο να διαθέτουν πρότυπα ATX12VO. Ωστόσο, ενδέχεται να δούμε πολύ περισσότερες μητρικές κάρτες εισαγωγικού επιπέδου για προ-κατασκευασμένα συστήματα των οποίων οι κατασκευαστές ενδιαφέρονται να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή ενεργειακή απόδοση για την τήρηση αυστηρών κυβερνητικών κανονισμών ενεργειακής απόδοσης".


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.