Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    H Intel εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα με τις ποσότητες των chip 14nm που παράγει

    H Intel το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει αρκετά θέματα με την παραγωγή chip. Αρχικά υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση για την παραγωγή chip στα 10nm και από τις αρχές του 2018 παρατηρούνται ελλείψεις και στις παραγωγικές δυνατότητες της εταιρείας στα 14nm. Τα προβλήματα αυτά συνεχίζουν να υφίστανται μέχρι και σήμερα και κανείς δεν γνωρίζει πότε θα επιλυθούν τα ζητήματα που έχουν προκύψει.

     

    Σύμφωνα με πηγές του DigiTimes, η παραγωγή chip στα 14nm έχει πάλι βρεθεί να υπολείπεται της ζήτησης, κάτι που θα οδηγήσει τους κατασκευαστές notebook σε καθυστερήσεις της διάθεσης των νέων προϊόντων τους μέχρι και το 2020. Το πιθανότερο θύμα αυτών των καθυστερήσεων θα είναι τα νεοανακοινωθέντα mobile CPUs 10ης γενιάς με την κωδική ονομασία Comet Lake. Αυτά τα chip υποτίθεται ότι κατασκευάζονται με τη μέθοδο ολοκλήρωσης 14nm++ που μπορεί να πετύχει υψηλότερες συχνότητες και καλύτερη απόδοση.  Προφανώς λόγω των ελλείψεων, πολύ λίγα τέτοια chip θα μπορέσουν να διατεθούν και να καταλήξουν στους τελικούς καταναλωτές. Αυτή η κατάσταση μάλλον θα αρχίσει να αμβλύνεται κάποια στιγμή το 2020


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.