Jump to content


  • gdp77
    gdp77

    H Intel ετοιμάζεται να ανακοινώσει τη σειρά chipset 500 για τις νέες μητρικές κάρτες που θα υποστηρίζουν τους Rocket Lake και PCIe 4.0

    Η Intel χρειάζεται μια ανανέωση πλατφόρμας για να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό από την AMD και τους επεξεργαστές της σειράς Ryzen 5000. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η εταιρεία αναπτύσσει τη σειρά μητρικών 500 με chipset που καλύπτουν τις αγορές low-end (H510), mid-range (B560) και high-end (Z590), που συνδυάζονται με την επερχόμενη γενιά επεξεργαστών Rocket Lake-S. Η 11η γενιά επεξεργαστών Intel Core πρόκειται να βασιστεί στην εκλεπτυσμένη λιθογραφία της Intel 14 nm. Οι επεξεργαστές θα διαθέτουν τους πυρήνες Cypress Cove, που είναι μια προς τα πίσω αντιγραφή (backport) του Golden Cove που βρίσκεται στους Ice Lake. Η σειρά μητρικών 500 είναι η τελευταία με υποστήριξη DDR4, καθώς η DDR5 είναι ο επόμενος τύπος μνήμης που θα ξεκινήσει να χρησιμοποιείται το 2021.

     

    Σύμφωνα με το Weixin, ένα κινεζικό κατάστημα media, η ημερομηνία κυκλοφορίας αυτών των νέων chipset θα είναι η 11η Ιανουαρίου, την ημέρα που θα πραγματοποιηθεί σχετική εκδήλωση της Intel στα πλαίσια της CES 2021. Η πλατφόρμα θα περιλαμβάνει μια σειρά από μητρικές κάρτες από τους συνεργάτες της Intel και θα παρέχει υποστήριξη για το πολυπόθητο (για τους χρήστες Ιntel επεξεργαστών) πρωτόκολλο PCIe 4.0. Όλες οι παραπάνω πληροφορίες δεν έχουν, προς το παρόν, επιβεβαιωθεί από την Intel.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.