Jump to content


  • X-kyramas
    X-kyramas

    H MediaTek ανακοίνωσε και επίσημα τον Helio X30

    Πριν από μερικά χρόνια η MediaTek εστίαζε αποκλειστικά σε συσκευές χαμηλού κόστους αλλά τελευταία παρουσίασε αλματώδη πρόοδο και παρουσιάζεται πια ικανή να χτυπήσει στα ίσια τον κύριο ανταγωνιστή της, την Qualcomm και στις high end συσκευές.

     

    Το chipset Helio X30 θα είναι διαθέσιμος από το νέο έτος αλλά από την ανακοίνωση της MediaTek γνωρίζουμε ακριβώς τα χαρακτηριστικά του. Θα διαθέτει, όπως είχε γίνει ήδη γνωστό, έναν δεκαπύρηνο επεξεργαστή με tri-cluster σχεδιασμό. Αντίθετα από τον Helio X25, ο οποίος χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό από πυρήνες Cortex-A72 και Cortex-A53, ο X30 θα διαθέτει τους τελευταίους επεξεργαστές από την ARM, τους Cortex-A35 κατασκευασμένους στα 10nm για ακόμα καλύτερες επιδόσεις, και χαμηλότερη κατανάλωση.

     

    X30-1920x1080x.jpg

     

     Τέσσερις πυρήνες Cortex-A73 θα είναι χρονισμένοι στα 2.8 GHz, 4 πυρήνες Cortex-A53 στα 2.2 GHz, και δύο πυρήνες Cortex-A35 στα 2.0 GHz. Ο επεξεργαστής θα συνοδεύεται από τα γραφικά του τετραπύρηνου PowerVR 7XT, ίδιον με αυτόν του iPad Pro του 2015 της Apple.

     

    Το νέο SoC θα υποστηρίζει αισθητήρες μέχρι και 40 MP με καταγραφή video στα 24 fps, αισθητήρες 16 MP για video μέχρι τα 60 fps και αισθητήρες 8 MP  για καταγραφή video μέχρι και τα 120 fps. Θα υποστηρίζει μνήμη RAM μέχρι τα 8 GB με δύο κανάλια LPDDR4 POP 1600MHz και το modem του θα υποστηρίζει LTE Cat. 12.

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.