Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    H Microsoft απολύει 7,800 υπαλλήλους από το τμήμα τηλεφωνίας

    Οι μειώσεις σε προσωπικό στη Microsoft επανέρχονται και φέτος μετά τις τεράστιες μειώσεις προσωπικού τον περασμένο χρόνο όπου απέλυσε περίπου 18.000 υπαλλήλους. Σε μία κίνηση με σκοπό την μείωση της ζημίας από την εξαγορά της Nokia, η οποία δεν απέδωσε τα αναμενόμενα έσοδα, ο Microsoft CEO, Satya Nadella, αναγκάστηκε να αναδιαρθρώσει το τμήμα τηλεφωνίας της Micosoft, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα κατασκευάζει πλέον τα Lumia.

     

    Με τον Stephen Elop να έχει αποχωρίσει από την εταιρία οι αλλαγές ήταν αναμενόμενες. Δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι περικοπές αφορούν αυτό το τμήμα αφού το τμήμα τηλεφωνίας ενσωματώθηκε με το τμήμα "Windows-and-devices" στο οποίο υπεύθυνος είναι πια ο Terry Myerson.

     


    gettyimages 471533274

     

    "Σύμφωνα με τον νέο σχεδιασμό, η προοπτικές για το τμήμα τηλεφωνίας είναι κάτω από τις αναμενόμενες. Έτσι η εταιρία αποφάσισε ότι χρειάζεται μία διορθωτική απομείωση σε αυτό το τμήμα της τάξεως των 7.6 δισεκατομμυρίων".

     

    Η μείωση αυτή δεν σημαίνει ότι η Microsoft έχασε αυτό το ποσό, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας. Βασικά η μελλοντική απόδοση της Nokia δεν θα είναι η αναμενόμενη και αυτό οδήγησε στην αναδιάρθρωση της εταιρίας και την πώληση μερικών σχετικών τμημάτων όπως η πώληση του τμήματος χαρτών στην Uber και του τμήματος διαφημίσεων στην AOL.

     

    Η εταιρία σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της θα συνεχίσει την κατασκευή των Lumia Phones εγκαταλείποντας την κυκλοφορία των mainsream τηλεφώνων και θα επικεντρωθεί στην κατασκευή τηλεφώνων τριών κατηγοριών : Τις ναυαρχίδες, δηλαδή τα κινητά με τις περισσότερες δυνατότητες, τα business phones και τα κινητά χαμηλού κόστους για αναπτυσσόμενες αγορές.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.