Jump to content


  • X-kyramas
    X-kyramas

    H Nokia εξαγοράζει την Alcatel-Lucent

    Η συμφωνία αυτή θα εδραιώσει την Nokia ως έναν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές σε εξοπλισμό δικτύων, η οποία πούλησε τον τομέα της κινητής τηλεφωνίας στη Microsoft, με βασικό ανταγωνιστή στην αγορά την Ericsson. H Nokia και η Alcatel-Lucent πρόκειται να κλείσουν τη συμφωνία το πρώτο εξάμηνο του 2016 και η νέα εταιρία θα φέρει το λογότυπο της Nokia αλλά θα διατηρήσει το brand name Bell Labs της Alcatel-Lucent για το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης.

     

    "Η νέα εταιρία που θα προκύψει θα είναι σε μία μοναδική θέση να παρέχει τη βάση για μία συνδεσιμότητα χωρίς διακοπές μεταξύ των ανθρώπων και των συσκευών οπουδήποτε και αν βρίσκονται", δήλωσε εκπρόσωπος της Nokia. "Aυτή η βάση είναι απαραίτητη για να αποτελέσει την υποδομή για τη νέα αλλαγή στην τεχνολογία όπως το Internet of Things και η μετάβαση στο cloud. Με περισσότερους από 40.000 εργαζόμενους στο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης και με προϋπολογισμό 4,7 δισεκατομμύρια ευρώ για το 2014, η νέα εταιρία θα είναι σε θέση να επιταχύνει την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών όπως το 5G, IP and software-defined networking, cloud, analytics, αλλά και νέους αισθητήρες και imaging".

     

    Παράλληλα η Nokia ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να πουλήσει το τμήμα χαρτών της Here Maps. "H στρατηγική ανάλυση των Here Maps είναι σε εξέλιξη και μπορεί να καταλήξει ή να μην καταλήξει σε κάποια συναλλαγή", αναφέρει μία δήλωση στην οποία επίσης αναφέρεται ότι η πρόταση για την συγχώνευση με την Alcatel-Lucent γίνεται τη σωστή στιγμή για την λήψη της απόφασης για την αξιολόγηση των Here Maps. Το Bloomberg ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι η Nokia συζητούσε την πώλησή τους με πιθανούς αγοραστές όπως το Uber και μία ομάδα από Γερμανούς κατασκευαστές αυτοκινήτων.

     


    Screenshot (1)


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.