Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    H Nvidia αναδημιουργεί την πρώτη προσσελήνωση του ανθρώπου αξιοποιώντας Ray Tracing

    H 20η Ιουλίου σηματοδοτεί την 50η επέτειο της πρώτης προσσελήνωσης του πληρώματος του Apollo 11. Η Nvidia αποφάσισε να γιορτάσει αυτή την επέτειο βελτιώνοντας το οπτικό υλικό της προσσελήνωσης χρησιμοποιώντας τεχνολογία real-time ray tracing, ώστε να το κάνει πιο εντυπωσιακό. Σύμφωνα με την Nvidia το πρωτότυπο υλικό δεν θα μπορούσε να περιγραφεί ως "εντυπωσιακό" λόγω των τεχνικών περιορισμών της εποχής εκείνης.

     

    Το διαδραστικό demo που προέκυψε επιτρέπει την εξερεύνηση της Σελήνης σε πραγματικό χρόνο τη στιγμή της εξόδου από το σεληνιακό όχημα των Neil Armstrong και Buzz Aldrin. Μια τέτοια επίδειξη είχε πραγματοποιηθεί και στο παρελθόν, αλλά το rendering είχε πραγματοποιηθεί σε render farms και είχαν απαιτηθεί πολλές μέρες. Τώρα η Nvidia υποστηρίζει ότι το κατάφερε σε πραγματικό χρόνο.

     

    Η Nvidia δημοσίευσε ένα σχετικό video που περιλαμβάνει και σχολιασμό από τον Aldrin.

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.