Jump to content


  • gdp77
    gdp77

    H Nvidia βρίσκεται, πλέον, σε προχωρημένες συνομιλίες για την απόκτηση της ARM

    Την προηγούμενη εβδομάδα είχε αναφερθεί στο διαδίκτυο ότι η Nvidia ενδιαφέρεται να αποκτήσει την ARM Holdings από τη Softbank, σε μια προσπάθεια να ενισχυθούν οι φιλοδοξίες της εταιρείας στην αγορά. Η Softbank απέκτησε την ARM το 2016 έναντι 31,4 δισ. δολαρίων, αλλά ψάχνει για αγοραστή προκειμένου να πληρώσει τα δικά της χρέη.

     

    Μια νέα αναφορά από το Bloomberg ισχυρίζεται ότι, πλέον, οι Nvidia και Softbank βρίσκονται σε προχωρημένες συνομιλίες προκειμένου να κλείσει η συμφωνία. Μάλιστα αναφέρεται ότι αυτό μπορεί να συμβεί στις "επόμενες εβδομάδες". Σύμφωνα με τις πληροφορίες η Nvidia είναι η μόνη εταιρεία που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε τόσο προχωρημένο στάδιο συνομιλιών με την Softbank. 

     

    Μια συμφωνία μεταξύ των Softbank και Nvidia για την πώληση της ARM θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη συναλλαγή στην ιστορία της βιομηχανίας τεχνολογίας μέχρι σήμερα. Παρ' όλα αυτά, οποιαδήποτε συμφωνία πιθανότατα να αντιμετωπίσει έντονους ρυθμιστικούς ελέγχους, καθώς πολλοί ανταγωνιστές της Nvidia και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη θα θέλουν να μάθουν ποια τύχη θα έχουν οι υπάρχουσες αδειοδοτήσεις που έχουν δοθεί για επεξεργαστές ARM.

     

    Εταιρείες όπως οι Apple, Qualcomm, Huawei, Samsung και άλλες έχουν αγοράσει άδειες και χρησιμοποιούν τεχνολογία ARM στα προϊόντα τους. Αυτές οι εταιρείες θα χρειαστούν διαβεβαιώσεις ότι θα έχουν ίση πρόσβαση σε μία από τις πιο σημαντικές αρχιτεκτονική κατασκευής επεξεργαστών.

     

    Επεξεργαστές ARM χρησιμοποιούνται όχι μόνο σε smartphones, tablets και smartwatches αλλά σε κάθε smart συσκευή μπορεί κάποιος να σκεφτεί, όπως wireless routers, car infotainment systems, autonomous robots κ.α.  Πρόσφατα κυκλοφόρησαν και συσκευές Windows 10 με ARM επεξεργαστές, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και την ανακοίνωση της Apple ότι εντός της διετίας όλα τα προϊόντα της θα χρησιμοποιούν τεχνολογία ARM και όχι x86.

     

    H τιμή μετοχής της Nvidia αυτή τη στιγμή είναι περίπου 421 δολάρια και η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας είναι 259 δισ. δολάρια. Εάν η εξαγορά αυτή πραγματοποιηθεί, τότε η Nvidia θα γίνει ο τρίτος μεγάλος παίκτης, μετά τις AMD και Intel που θα έχει τεχνογνωσία για παραγωγή τόσο CPU όσο και GPU. Στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον αναμένεται να ακολουθήσει και η Apple.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.