Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    H Radeon RX 6600 XT κερδίζει τον θρόνο της απόδοσης/W για εξόρυξη κρυπτονομισμάτων;

    Με την αξία του Ethereum να αυξάνεται, το τελευταίο πράγμα που θέλουν να ακούσουν οι gamers είναι ότι οι εξορύκτες κρυπτονομισμάτων ενδιαφέρονται για μια ακόμα GPU που είναι σχετικά "φτηνή". Σύμφωνα με αναφορές στο Reddit, η AMD RX 6600 XT φαίνεται να είναι αρκετά καλή στην εξόρυξη, προσφέροντας εντυπωσιακή απόδοση εξόρυξης σε σύγκριση με άλλα προϊόντα. Τα δεδομένα που μοιράζονται στην πλατφόρμα βασίζονται σε προκαταρκτικές μετρήσεις αλλά αξίζει να διερευνηθούν.

     

    large.AMD-RX6600-XT-Mining.jpg

     

    Οι GPU AMD RDNA2 δεν χρησιμοποιούνται συνήθως για εξόρυξη λόγω της τιμής τους και της σχετικά χειρότερης απόδοσης εξόρυξης σε σύγκριση με τις GPU NVIDIA Ampere. Το πιο σημαντικό είναι ότι οι GPU RDNA2 έχουν μικρότερους διαύλους μνήμης, γεγονός που επηρεάζει περισσότερο την απόδοση εξόρυξης.

     

    large.AMD-RX6600XT-Mining-1.jpg

     

    Ωστόσο, αυτό μπορεί να μην ισχύει με τη GPU Navi 23. Η Radeon RX 6600 XT με 2048 επεξεργαστές ροής και τη μνήμη GDDR6 των 8 GB σε διεπαφή 128 bit είναι ήδη επαρκής για εξόρυξη. Σύμφωνα με το βίντεο που έφτιαξε ο Dizzy Mining, ο οποίος είχε χρησιμοποιήσει την MSI RX 6600 XT Gaming X, η κάρτα προσφέρει 28 MH/s στα 93W out-of-the-box. Μετά τη μείωση της μέγιστης συχνότητας GPU στα 1,2 GHz και την αύξηση της συχνότητας μνήμης στα 2,2 GHz, η απόδοση εξόρυξης αυξήθηκε στα 32 MH/s ενώ το TDP μειώθηκε στα 55W (GPU ASIC Power).

     

    large.RX-6600-XT-Mining-ETH-Hashrate-With-Overclocking-MSI-Radeon-RX-6600-XT-GAMING-X-1200x675.jpg

     

    Αν όλα τα παραπάνω ισχύουν, τότε η Radeon RX 6600 XT τοποθετείται στην κορυφή της λίστας των GPU ως η πιο αποδοτική. Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο θα είναι αδύνατο να βρεθεί η κάρτα σε κάποιο ράφι καταστήματος, αλλά και ότι η τιμή της θα ανέβει σε δυσθεώρητα ύψη...

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.