Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    H Seagate διαβεβαιώνει ότι δεν χρησιμοποιεί τεχνολογία SMR στους δίσκους που προορίζονται για NAS/RAID. Τι γίνεται όμως με τις άλλες σειρές δίσκων;

    H Seagate τοποθετήθηκε σχετικά με το σκάνδαλο "SMR" (που αφορά και στις WD και TOSHIBA), διά μέσου του εκπροσώπου της Greg Belloni. Θυμίζουμε ότι πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι οι κατασκευαστές σκληρών δίσκων χρησιμοποιούν την τεχνολογία SMR στους δίσκους τους, προκειμένου να αυξήσουν την χωρητικότητα, χωρίς όμως να ενημερώνουν τους πελάτες τους, καθώς η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει σοβαρές επιπτώσεις στις ταχύτητες εγγραφής και στη χρήση των δίσκων αυτών σε RAID/NAS διατάξεις.

     

    Σε αντίθεση με τη WD (που πάει γυρεύοντας για ομαδική αγωγή), ο κ. Belloni επιβεβαίωσε ότι η Seagate δεν παράγει δίσκους που προορίζονται για NAS/RAID με τεχνολογία SMR. Τόνισε, επίσης, ότι οι σειρές Ironwolf και Ironwolf Pro (οι αντίστοιχες "WD Red") δεν χρησιμοποιούν τεχνολογία SMR και ούτε υπάρχουν σχέδια για κάτι τέτοιο.

     

    Ο κ. Belloni, όμως, δεν αρνήθηκε ότι άλλες σειρές που προορίζονται για το desktop μπορεί να αξιοποιούν τεχνολογία SMR. Ειδικά για αυτή την κατηγορία δίσκων, η Seagate δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να ανακοινώσει ακριβώς ποια drives είναι αυτά, καθώς πιστεύεται από την Seagate ότι οι δίσκοι αυτοί είναι κατάλληλοι για desktop χρήση. Μάλιστα, ο Belloni δήλωσε ότι οι σειρές Archive και Exos διαφημίζονται ξεκάθαρα σχετικά με την τεχνολογία που χρησιμοποιούν.

     

    large.seagate-archive-on-amazon-1-640x275.png

     

    Δεν θα συμφωνήσουν όλοι ότι η τεχνολογία SMR είναι κατάλληλη για όλες τις desktop χρήσεις ή ότι θα πρέπει να πωλούνται χωρίς ξεκάθαρη αναφορά στις επιπτώσεις της τεχνολογίας αυτής στις ταχύτητες εγγραφής, στη χρήση RAID, ZFS κτλ..Tουλάχιστον η Seagate ξεκαθάρισε το θέμα για τις σειρές Ironwolf και Ironwolf Pro, σε αντίθεση με τη WD που παραδέχτηκε ότι οι WD Red (τουλάχιστον μέχρι τα 6TB) χρησιμοποιούν τεχνολογία SMR.

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.