Jump to content


  • X-kyramas
    X-kyramas

    H Sony διατηρεί την πρώτη θέση σε πωλήσεις κονσολών τελευταίας γενιάς

    "Είμαστε ευγνώμονες για την τρομερή υποστήριξη των Playstation fans παγκοσμίως και πραγματικά συγκινημένοι με το γεγονός ότι οι gamers από όλον τον κόσμο επέλεξαν το PS4 ως το καλύτερο μέρος για παιχνίδι", δήλωσε ο Andrew House, President και Global CEO της Sony Computer Entertainment Inc. "Παραμένουμε σταθεροί στη δέσμευσή μας να παρέχουμε μια μοναδική και διαδραστική εμπειρία ψυχαγωγίας, που υποστηρίζεται από το δίκτυό μας και τις μοναδικές κοινωνικές δυνατότητες του PS4".

     

    Το PS4 διατηρεί σταθερά τη πρώτη θέση έναντι του ανταγωνιστικού προϊόντος της Microsoft, του Xbox One, από τότε που κυκλοφόρησαν μαζί τον περασμένο χρόνο. Το PS4 ξεκίνησε να πωλείται 100 δολάρια φθηνότερα από το Xbox One, έχοντας όμως δυνατότερο hardware κατά 50 τοις εκατό (περίπου 1.8 TeraFlops), κάτι που του έδινε τη δυνατότητα να παίζει παιχνίδια σε 1080p, ενώ το Xbox One σε πολλά παιχνίδια έπαιζε σε 720p.

     

    Από την αρχή η Sony εστίασε στο να κατασκευάσει μία δυνατή κονσόλα, χρησιμοποιώντας όσο πιο δυνατό hardware μπορούσε διατηρώντας την τιμή στα 400 δολάρια. Η Microsoft ακολούθησε άλλο δρόμο με λιγότερο δυνατό hardware (1.2 TeraFlops) αλλά πρόσθεσε μία συσκευή ακόμα, τη Kinect 2 camera, που επιβάρυνε το κόστος.

     

    Αν και στη συνέχεια η Microsoft σταμάτησε να πουλάει το Xbox One με τη Kinect 2 camera, δεν μείωσε το κόστος αντίστοιχα με το κόστος της Kinect 2 (το οποίο ήταν παραπάνω από 100 δολάρια), αλλά συνέχισε να πουλάει στην ίδια τιμή με το PS4. Όμως αυτό δεν βοήθησε στις πωλήσεις. Τελευταία φορά που η Microsoft ανακοίνωσε νούμερα πωλήσεων για το Xbox One ήταν τον Νοέμβριο του 2014 όταν ανακοίνωσε την πώληση 10 εκατομμυρίων κομματιών. Ίσως με την περίοδο των γιορτών που ακολούθησε, να έφτασε και τα 15 εκατομμύρια κομμάτια.

     

    Πρόσφατα η Microsoft έκανε μία μείωση 50 δολαρίων στην τιμή. Η μείωση αυτή δικαιολογείται από το υποδεέστερο hardare έναντι του PS4 με αποτέλεσμα η Microsoft να έχει ακόμα περιθώρια περαιτέρω μείωσης της τιμής ακόμα και αν η Sony κατεβάσει και αυτή τη τιμή του PS4 στα 350 δολάρια.

     

    Ο τρίτος παίχτης της αγοράς, η Nintendo βελτίωσε λίγο τη θέση της με την κονσόλα Wii U, αλλά το PS4 κατάφερε να πουλήσει διπλάσια κομμάτια μέχρι τώρα, παρόλο που το Nintendo Wii U στοιχίζει 300 δολάρια.

     

    Sony Computer Entertainment Inc Project Morpheus

     

    Με το VR gaming, να είναι πιθανώς το gaming της επόμενης γενιάς και με το PS4 να είναι το μόνο ικανό να υποστηρίξει gaming εικονικής πραγματικότητας, η Sony θα παραμείνει, έχοντας και το Project Morpheus να ξεκινάει τον επόμενο χρόνο, ο αρχηγός στις εξελίξεις στις κονσόλες.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.