Jump to content


  • gdp77
    gdp77

    H Toshiba αναπτύσσει 5-bit-per-cell (PLC) flash μνήμες.

    H μνήμη αποθήκευσης τύπου NAND flash έχει γνωρίσει πολλά στάδια εξέλιξης μέχρι σήμερα. Από την πολύ ακριβή SLC (1 bit per cell), στην λιγότερο ακριβή MLC (2 bits per cell), στην ΤLC (3 bits per cell) που επικρατεί σήμερα, στην QLC και τώρα συζητάμε για PLC (5 bits per cell).

     

    Οι εξελίξεις στις μεθόδους αποθήκευσης σε συνδυασμό με τις βελτιώσεις στην "πακετοποίηση", καθώς προστίθενται περισσότερα στρώματα ανά πακέτο, αυξάνουν τις δυνατότητες σε αποθηκευτικό χώρο και μειώνουν τις τιμές. Το μειονέκτημα είναι ότι όσο πιο πολλά bits αποθηκεύουμε σε ένα στοιχείο (cell) μνήμης, χάνουμε σε αντοχή (write cycles) και σε επιδόσεις. Με πολύ έξυπνους controllers και τη βοήθεια γρήγορων μνημών cache οι εταιρείες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τη μείωση των επιδόσεων.

     

    Η Toshiba δοκιμάζει αυτή την περίοδο το επόμενο βήμα, καθώς μετά την τεχνολογία QLC αναπτύσσει την τεχνολογία PLC (penta) που θα επιτρέπει αποθήκευση 5 bits ανά cell. 

     

    Σύμφωνα με τις φήμες που διαρρέονται, η Toshiba και η WD (Sandisk) έχουν ήδη πρωτότυπες κατασκευές που λειτουργούν με την τεχνολογία PLC. Μένει να δούμε αν θα μπορέσουν να πετύχουν βιώσιμη μαζική παραγωγή τέτοιων προϊόντων, καθώς η πολυπλοκότητα της τεχνολογίας PLC απαιτεί 32 διαφορετικές τάσεις ρεύματος για κάθε cell μνήμης.

     

    untitled-1.png

     

    untitled-3.png

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.