Jump to content


  • gdp77
    gdp77

    H TSMC επενδύει το αστρονομικό ποσό των 100 δισ. δολαρίων για να επεκτείνει τις παραγωγικές τις δυνατότητες

    Η TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.) μόλις ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 100 δισεκατομμύρια δολάρια για την επέκταση της παραγωγικής της ικανότητας, καθώς όλοι μας βιώνουμε εδώ και καιρό τις συνέπειες των ελλείψεων σε προϊόντα πυριτίου παγκοσμίως.

     

    Η εταιρεία έχει ήδη επενδύσει 28 δισεκατομμύρια δολάρια στις επεκτάσεις της φέτος για να μπορέσει να καλύψει τις τεχνολογικές απαιτήσεις προϊόντων επόμενης γενιάς με λιθογραφία  5nm και 3nm.  Αυτά τα επιπρόσθετα 100 δισεκατομμύρια δολάρια, όμως,  θα χρησιμοποιηθούν για την επέκταση της παραγωγικής ικανότητας chip.

     

    Η σχετική δήλωση έχει ως ακολούθως: "Η TSMC επιθυμεί να επενδύσει 100 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, για τα επόμενα τρία χρόνια, ώστε να αυξήσει την ικανότητα υποστήριξης της παραγωγής και της Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) προηγμένων τεχνολογιών ημιαγωγών. Η TSMC συνεργάζεται στενά με τους πελάτες μας για την αντιμετώπιση των αναγκών τους με βιώσιμο τρόπο".

     

    Η εταιρεία λειτουργεί στο μέγιστο της παραγωγικής της ικανότητας εδώ και αρκετό καιρό, με τον CEO της TSMC C.C. Ο Wei να εξηγεί ότι μονάδες τους τους "λειτουργούν με τις μηχανές πάνω από το 100% τους τελευταίους 12 μήνες" και ότι η ζήτηση εξακολουθεί να ξεπερνά κατά πολύ την προσφορά.

     

    Έτσι, η τεράστια ένεση των 100.000.000.000 δολαρίων, κατά τη διάρκεια των επόμενων 3 ετών, περιλαμβάνει την κατασκευή και επέκταση των fabs καθώς και την πρόσληψη χιλιάδων υπαλλήλων στην TSMC.

     

    Η Intel ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα δαπανήσει 20 δισεκατομμύρια δολάρια σε 2 νέα εργοστάσια στην Αριζόνα των ΗΠΑ , αλλά η απάντηση της TSMC είναι ηχηρή με αυτά τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια. Η άλλη ανταγωνίστρια εταιρεία στον χώρο της παραγωγής προϊόντων πυριτίου, η Samsung, σχεδιάζει την επένδυση 100 δισεκατομμύριων δολαρίων, όμως με ορίζοντα την επόμενη 10ετία. 


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.