Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    H TSMC σταματά τις εκπτώσεις για τις μαζικές παραγγελίες των μεγάλων πελατών της, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε άνοδο των τιμών λιανικής

    Η Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ημιαγωγών στον κόσμο, φέρεται να τερματίζει τις εκπτώσεις σε παραγγελίες μεγάλου όγκου. Η εταιρεία είναι ο κατασκευαστής chip με την πιο εξελιγμένη λιθογραφία στον κόσμο, όπως 7 nm και 5 nm. Για τους μεγαλύτερους πελάτες της η TSMC προσέφερε έκπτωση π.χ. 3% ανά γκοφρέτα πυριτίου για αγορά 10 ή 100 χιλιάδων γκοφρετών πυριτίου 300 mm (12-ίντσες) τον μήνα. Διά αυτού του τρόπου ο πελάτης μπορούσε να έχει υψηλότερο περιθώριο κέρδους από ένα προϊόν που πουλά. Πολλοί από τους πελάτες, όπως η Apple, η NVIDIA και η AMD, ήταν μέρος αυτής της συμφωνίας.

     

    Σύμφωνα με μια αναφορά από το κεντρικό πρακτορείο ειδήσεων της Ταϊβάν, η TSMC τερματίζει αυτόν τον τύπο έκπτωσης. Τώρα, κάθε πελάτης θα πληρώνει την πλήρη τιμή για τη γκοφρέτα, χωρίς καμία εξαίρεση. Προς το παρόν, δεν είναι σαφές τι οδήγησε σε αυτήν την απόφαση στα κεντρικά γραφεία της TSMC, αλλά το μόνο που θα μπορούσαμε να σκεφτούμε είναι ότι η ζήτηση είναι πολύ υψηλή για να συμβαδίσει με τις εκπτώσεις και τα περιθώρια είναι πιθανώς χαμηλότερα. Όλα αυτά ενδέχεται να μεταφραστούν σε μια πιθανή αύξηση των τιμών των προϊόντων που κατασκευάζονται στις εγκαταστάσεις της TSMC. Η αγορά αντιμετωπίζει ήδη σημαντικές ελλείψεις σε CPU και GPU νέας γενιάς, με αποτέλεσμα οι τιμές να έχουν μεγάλη απόκλιση από τις προτεινόμενες MSRP. Τα νέα από την TSMC θα μπορούσαν να επιδεινώσουν και άλλη την κατάσταση για τους τελικούς καταναλώτές.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.