Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    H Xiaomi κερδίζει τη θέση του No1 πωλητή κινητών τηλεφώνων στον κόσμο

    Η Xiaomi είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής smartphone στον κόσμο για πρώτη φορά, λίγο καιρό μετά την αναρρίχηση στη 2η θέση για το 2ο τρίμηνο του έτους. Αυτό προκύπτει από τους αριθμούς του Ιουλίου από την Counterpoint Research, η οποία έχει την Xiaomi πρώτη με 17,1 % της παγκόσμιας αγοράς, τη Samsung τη δεύτερη με 15,7 % και την Apple την τρίτη με 14,3 %.

     

    Η Counterpoint αναφέρι ότι το μερίδιο αγοράς της Xiaomi αυξήθηκε κατα 26% κάθε μήνα. Ο Διευθυντής Έρευνας Counterpoint Tarun Pathak εξηγεί γιατί, λέγοντας: «Από τότε που άρχισε η παρακμή της Huawei, η Xiaomi καταβάλλει συνεχείς και επιθετικές προσπάθειες για να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε από αυτή την πτώση. Η εταιρεία επεκτείνεται στις παλαιές αγορές της Huawei και της HONOR όπως η Κίνα, η Ευρώπη, η Μέση Ανατολή και η Αφρική. Τον Ιούνιο, η Xiaomi βοηθήθηκε περαιτέρω από την ανάκαμψη της Κίνας, της Ευρώπης και της Ινδίας και την πτώση της Samsung λόγω περιορισμών στην παροχή».

     

    Η Huawei έχει υποστεί κατακόρυφη πτώση στα διαγράμματα μεριδίων αγοράς καθώς τα αποτελέσματα της πολυετούς απαγόρευσης εξαγωγών στις ΗΠΑ επηρέασαν την εταιρεία. Η Huawei συνεχίζει να κάνει χάρτινες ανακοινώσεις, αλλά με την κύρια εταιρεία να μην διαθέτει τσιπ και λογισμικό, καθώς και την πώληση της θυγατρικής Honor, δεν έχει απομείνει πολύ από την Huawei στην τρέχουσα αγορά smartphone.


    Η Xiaomi καλύπτει κάθε πιθανό τμήμα της αγοράς, με 58 μοντέλα smartphone που βρίσκονται σήμερα στον παγκόσμιο ιστότοπό της. Τα προϊόντα του περιλαμβάνουν τηλέφωνα τόσο φθηνά όσο $ 100, πτυσσόμενα υπερσύγχρονα όπως το Mi Mix Fold και τηλέφωνα ναυαρχίδας όπως το Mi 11 Ultra, το οποίο διαθέτει δεύτερη πίσω οθόνη στην κάμερα και τεράστια 50 MP, 1/ Αισθητήρας 1,12 ιντσών. Η Xiaomi είναι επιθετική στην εγχώρια αγορά της στην Κίνα-τη μεγαλύτερη αγορά smartphone στον κόσμο-και είναι ένας σημαντικός παίκτης στην Ινδία, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο. Η εταιρεία δεν δραστηριοποιείται στον τομέα των smartphone στις ΗΠΑ.

    large.Global-Smartphone-Sales-Share-by-Brands-6-e1628166318934-1-980x428.png


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.