Jump to content



  • yanni
    yanni

    Intel στα μελλοντικά iPhone, AMD στα μελλοντικά iMac

    .
    Ξεκινώντας με την Intel, αυτή φαίνεται να έχει βάλει στόχο να βρίσκεται εντός του επόμενου iPhone. Όχι παρέχοντας κάποιο x86 SOC, μιας και η Apple σχεδιάζει δικά της SOCs για τα iPhones, τα οποία βασίζονται στην πλατφόρμα ARM, αλλά παρέχοντας το LTE chip. Ειδικότερα η Intel θέλει να δει το XMM 7360 LTE modem της να περιλαμβάνεται στα specs του επόμενου iPhone και για τον σκοπό αυτό έχει φτιάξει μια ομάδα με πάνω από 1000 υπαλλήλους της να δουλεύουν αποκλειστικά για αυτό το σκοπό. Μάλιστα σύμφωνα με τις φήμες αυτές, η Intel έχει προτείνει στην Apple, να αναλάβει αυτή στα εργοστάσιά της την κατασκευή των SOC της Apple. Η Apple φαίνεται να καλοβλέπει την ιδέα ενός SOC που θα περιλαμβάνει τόσο τον επόμενο Ax επεξεργαστή της, όσο και το LTE modem. Το SOC αυτό θα κατασκευάζεται από την Intel στα εργοστάσια της εταιρίας, με την σχεδίασή του να είναι της Apple. Τα κέρδη και για τις δύο εταιρίες θα είναι σημαντικά, με την Apple να ενσωματώνει ένα πιο ολοκληρωμένο SOC στα μελλοντικά της iPhones, απλοποιώντας παράλληλα την κατασκευή του και την Intel να γεμίζει τις γραμμές παραγωγής των εργοστασίων της. Μέχρι σήμερα η Apple βασιζόταν σε LTE modems της Qualcomm, τα οποία αποτελούν ξεχωριστό chip πάνω στην πλακέτα του iPhone, ενώ για την κατασκευή των SOC των iPhones απευθύνεται σε εταιρίες όπως η TSMC και η Samsung.

     


    Apple Intel

     


    Όσον αφορά την άλλη φήμη, σύμφωνα με αυτή η Apple έχει ήδη έρθει σε συμφωνία με την AMD, ώστε αυτή να της παρέχει ένα semi custom σχεδίασης x86 SOC υψηλών επιδόσεων, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί στα iMac που θα κυκλοφορήσουν το 2017 και το 2018. Το SOC αυτό αναμένεται να είναι πολύ πιο οικονομικό, έναντι των αντίστοιχων Intel λύσεων και σχεδιασμένο αποκλειστικά για χρήση στα iMac. Εκείνη την περίοδο η AMD αναμένεται να έχει ήδη διαθέσιμο τον επόμενο υψηλών επιδόσεων x86 πυρήνα της, με κωδική ονομασία Zen και ίσως και την πρώτη βελτιωμένη έκδοση αυτού, Zen+, καθώς και τα επόμενης γενιάς γραφικά της με κωδική ονομασία Arctic Islands. Μια τέτοια συμφωνία θα εξυπηρετούσε και τις δύο εταιρίες, με την Apple να αποκτάει την δυνατότητα να επέμβει στην σχεδίαση του SOC, όπως ακριβώς έγινε με τις Sony και Microsoft και τα SOCs στα Playstation 4 και Xbox One αντίστοιχα, με παράλληλη μείωση του κόστους, ενώ για την AMD μια τέτοια συμφωνία θα είχε πέρα από οικονομικά οφέλη, σημαντικό κέρδος και στην εικόνα της εταιρίας.

     


    apple Amd processors


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.