Jump to content



  • yanni
    yanni

    Lenovo και Fujitsu ανακαλούν φορητούς υπολογιστές και μπαταρίες αντίστοιχα

    Δεν είναι σπάνιο να συμβεί η στραβή και όταν αυτή σχετίζετε με μπαταρίες λιθίου, οι εταιρίες δεν παίρνουν ρίσκα. Προβλήματα με μπαταρίες λιθίου θα μπορούσαν να οδηγήσουν ακόμα και σε έκρηξη ή πυρκαγιά. Έτσι Lenovo και Fujitsu ανακοίνωσαν ανακλήσεις προϊόντων τους αυτές τις μέρες.

     

    Η Lenovo ανακοίνωσε την ανάκληση φορητών υπολογιστών ThinkPad X1 Carbon, 14 ιντσών, 5ης γενιάς μετά από αναφορά τριών περιστατικών υπερθέρμανσης. Όπως αναφέρει η εταιρία, το πρόβλημα βρίσκεται σε μία βίδα, η οποία αν δεν έχει βιδωθεί σωστά, μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην μπαταρία, οδηγώντας σε υπερθέρμανση αυτής. Η ανάκληση αφορά τα μοντέλα 20HQ, 20HR, 20K3 και 20K4, με ημερομηνία κατασκευής από τον Δεκέμβριο του 2016 έως τον Οκτώβριο του 2017. Μηχανήματα με ημερομηνία κατασκευής από την 1η Νοεμβρίου και μετά, δεν επηρεάζονται. Αν και αναφέρεται ότι η Lenovo έχει πουλήσει 78000 φορητούς στην Αμερική και 5500 στον Καναδά, σημειώνεται επίσης ότι κανένα από αυτά τα περιστατικά δεν σημειώθηκαν σε κάποια από αυτές τις δύο χώρες.

     

    Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μεταβείτε στην σχετική ιστοσελίδα της Lenovo: Lenovo ThinkPad X1 Carbon 5th Gen Laptop Recall

     

    Στην περίπτωση της Fujitsu, το πρόβλημα βρίσκεται σε μπαταρίες λιθίου(battery packs) κατασκευής Panasonic. Πρόκειται για τα μοντέλα μπαταριών CP556150-03, CP579060-01 και CP629458-03, τα οποία χρησιμοποιούνται σε φορητούς CELSIUS H720, LIFEBOOK E752, E733, E743, E753, P702, P772, S710, S752, S762, T732, T734 και T902. Τα παραπάνω μοντέλα μπαταριών μπορούν να παρουσιάσουν σημάδια υπερθέρμανσης, με την Fujitsu να αναφέρει ότι έχει υπάρξει μία αναφορά για πρόκληση πυρκαγιάς. Η εταιρία αναφέρει ότι έχει πουλήσει 5800 μονάδες σε Αμερική και 606 σε Καναδά.

     

    Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην παρακάτω ιστοσελίδα της Fujitsu: Important Safety Recall - Fujitsu PC Voluntary Battery Recall and Replacement - Fujitsu Canada

     

    Αν και οι παραπάνω περιπτώσεις φαίνεται να αναφέρονται σε προϊόντα που πουλήθηκαν στην Βόρεια Αμερική, καλό είναι να ρίξετε μια ματιά στο Lenovo φορητό σας ή στην μπαταρία του Fujitsu φορητού σας, αν διαθέτετε σχετικά προϊόντα στην κατοχή σας.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.