Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Mac Pro 2019: Το απόλυτο Mac για content creators (και το πιο ακριβό...)

    Μετά από αρκετά χρόνια αναμονής η Apple σε μια εντυπωσιακή παρουσίαση στο WWDC 2019 πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια του νέου Mac Pro.

     

    2.png

     

    Αν και θυμίζει έναν μεγεθυμένο τρίφτη τυριού, το design του νέου Mac Pro είναι αναμφισβήτητα μοναδικό, με πλαίσιο από ανοξείδωτο ατσάλι, αλλά ταυτόχρονα -κατά δήλωση της Apple- εξυπηρετεί πρακτικούς σκοπούς, ώστε να ψύχονται ικανοποιητικά τα υποσυστήματα που μπορεί να υποστηρίξει.

     

     

    3.jpg

     

    Φυσικά η Apple υποστηρίζει ότι το νέο της δημιούργημα είναι το πιο ισχυρό PC που κατασκευάστηκε ποτέ καθώς στην κορυφαία σύνθεση (για την οποία δεν ανακοινώθηκε τιμή) περιλαμβάνει έναν 28-core Intel Xeon, 6 channel 2933 ECC memory support, 12 RAM slots για μέχρι 1.5ΤΒ ECC Ram, 8 PCIe slots (4 double-wide και 4 single-wide), I/O card με 2xThunderbolt 3 θύρες και 2xUSB-A θύρες και θύρα ακουστικών. Το σύστημα είναι πλήρως αναβαθμίσιμο, καθώς το κέλυφος από αλουμίνιο μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα και να προστεθούν επιπλέον υποσυστήματα.

     

    4.jpeg

     

    Στη βασική του έκδοση το Mac Pro έρχεται με έναν 8-core Xeon, 32GB Ram, AMD Radeon Pro 580X, 256GB SSD για 5.999$, τιμή που για πολλούς κρίνεται από τσιμπημένη, έως εξωφρενική, ανάλογα με την οπτική και τι σκοπεύουν να κάνουν με το μηχάνημα.

     

    Η καινοτομία με τα PCIe slots βρίσκεται στην υλοποίηση του proprietary MPX module (Mac Pro Expansion Module) που έχει ενσωματωμένη συνδεσιμότητα Thunderbolt 3 και δική του ψύξη. Στο MPX module μπορούν να τοποθετηθούν 2 κάρτες γραφικών (4-slot design) Radeon Pro Vega 2 ή Radeon Pro Vega 2 Duo για μέχρι 128GB video memory και 56 teraflops επεξεργαστικής ισχύος για τα γραφικά.

     

    3.png

     

    Όλα τα παραπάνω τροφοδοτούνται από ένα τροφοδοτικό 1.4KW που μπορεί να παρέχει 300W ισχύος στο cpu, ώστε, σε συνδυασμό με την εξαιρετική ψύξη του κουτιού, η απόδοση του μηχανήματος να είναι χωρίς δεσμεύσεις και περιορισμούς, σύμφωνα με την Apple πάντα. 

     

    To Mac Pro θα χρησιμοποιεί ακόμα το νέο Apple Afterburner, ένα προγραμματιζόμενο ASIC (application-specific integrated circuit), το οποίο μπορεί να αποκωδικοποιήσει ταυτόχρονα 3x8K ProRes RAW streams ή 12x4K streams. Ο επιταχυντής αυτός δηλαδή μπορεί να επεξεργάζεται 6 δισ. pixels/sec.

     

    5.jpeg

     

    H οθόνη που θα συνοδεύει το Mac Pro θα είναι κατά γενική ομολογία εκπληκτική. Πρόκειται για την Mac Pro Display XDR, 32", ανάλυση 6016 x 3384 HDR (6Κ), 1.000.000:1 contrast ratio, P3 wide color, 1000nits brightness σταθερά με peak 1600nits και το οπίσθιο design που είναι παρόμοιο με το design του tower θα λειτουργεί σαν παθητική ψύκτρα για την ψύξη της οθόνης.

     

    image.png

     

    H τιμή της οθόνης είναι εξίσου εκπληκτική...: 4.999$ χωρίς το stand. Και για όσους αναρωτιούνται γιατί διευκρινίζουμε «χωρίς το stand», αυτό γίνεται γιατί το μαγνητικό stand θα κοστίζει μόνο.... 999$!!!

     

    Selection_002.png

     

    To νέο Mac Pro απευθύνεται προφανώς σε επαγγελματίες που κερδίζουν τα χρήματα που ζητάει σε μικρό σχετικά χρονικό διάστημα. Πρόκειται σίγουρα για ένα μηχάνημα που μπορεί -ανάλογα με τη σύνθεση- να παρέχει σημαντική επεξεργαστική ισχύ με το γνωστό design της Apple. Όμως, το πόσο πραγματικά αξιόλογο είναι μένει να το δούμε όταν δημοσιευθούν τα πρώτα ανεξαρτητα reviews. Μέχρι τότε... φάτε μάτια ψάρια!

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.