Jump to content



  • yanni
    yanni

    Malware για Android εγκαθιστά miner και είναι ικανό να προκαλέσει ζημιά στην συσκευή

    Οι ειδήσεις σχετικές με κακόβουλο λογισμικό που προσπαθεί να τρέξει miners για ψηφιακά νομίσματα στην συσκευή που έχει προσβάλει, συνεχώς αυξάνουν. Αυτή τη φορά η Kaspersky Lab ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε ένα νέο malware που στοχεύει Android συσκευές και το οποίο εγκαθιστά σε αυτές σχετικούς miners. Η διαφορά εδώ, σε σχέση με αντίστοιχες περιπτώσεις με miners σε σταθερούς ή φορητούς υπολογιστές, είναι ότι θα μπορούσε να προκληθεί ζημιά στην συσκευή στην οποία εγκαθίσταται ο miner.

     

    Το νέο malware έχει λάβει την ονομασία Trojan.AndroidOS.Loapi από την Kaspersky Lab και μεταδίδεται μέσω αγορών αμφίβολης αξιοπιστίας, διαφημίσεων, SMS spam και άλλες μεθόδους. Όπως αναφέρει η Kaspersky Lab, το malware είναι σε θέση να προχωρήσει σε πολλές κακόβουλες ενέργειες, όπως το να εμφανίζει συνεχώς πλήθος διαφημίσεων, να χρησιμοποιήσει την προσβεβλημένη συσκευή σε μια επίθεση DDoS, να προβεί σε συνδρομές υπηρεσιών που χρεώνουν ή να αποστέλλει SMS σε άλλους αριθμούς. Μετά την εγκατάστασή του ο χρήστης δεν έχει πολλές επιλογές, με το κακόβουλο λογισμικό να μην επιτρέπει την εκτέλεση ή εγκατάσταση λογισμικού που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την αφαίρεσή του.

     

    Ένα από τα χειρότερα χαρακτηριστικά του όμως, φαίνεται να είναι ο επιθετικός τρόπος με τον οποίο το malware αξιοποιεί την συσκευή για mining ψηφιακών νομισμάτων(monero). Η Kaspersky Lab αναφέρει ότι δοκίμασε το malware σε μια συσκευή, η οποία μετά από δύο μέρες συνεχούς mining, κατέληξε με φουσκωμένη μπαταρία στον βαθμό που ξεκούμπωσε το πίσω καπάκι της συσκευής. Φαίνεται ότι το malware δεν θέτει αυτοπεριορισμό στο ποσό χρήσης του επεξεργαστή της συσκευής από τον miner. Έτσι αν η συσκευή δεν είναι σωστά ρυθμισμένη από τον κατασκευαστή, ώστε να προβαίνει σε throttling όταν η θερμοκρασία της μπαταρίας είναι υψηλή, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι ιδιαίτερα αρνητικά για την συσκευή, όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία.

     

    android malware damage phone.jpg

     

    Αναλυτικό άρθρο μπορείτε να διαβάσετε στο Securelist.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.